Mikel Landa: “Ik zal niet veel kunnen doen in de ploegentijdrit”
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2019 om 12:30

Mikel Landa: “Ik zal niet veel kunnen doen in de ploegentijdrit”

Voor de klassementsrenners is het vandaag een belangrijke dag, aangezien ze veel tijd kunnen winnen of verliezen in de ploegentijdrit in Brussel. Zo ook Mikel Landa en Nairo Quintana, maar beide klimmers verwachten tijd in te leveren. “Een ploegentijdrit is altijd de slechtste dag in een grote ronde”, zo vertelt Landa in gesprek met AS.

Landa en Quintana zijn niet de beste tijdrijders ter wereld, maar ze kunnen onderweg wel rekenen op sterke renners als Imanol Erviti, tijdritspecialist Nelson Oliveira, Andrey Amador en natuurlijk wereldkampioen Alejandro Valverde. “Het idee is om niet al te veel tijd te verliezen”, zo vertelt Landa.

“We hebben ook enkele ervaren renners binnen de ploeg”, aldus de nummer vier van de voorbije Giro d’Italia. “Ik zal zelf niet veel kunnen bijdragen, aangezien een ploegentijdrit voor mij de slechtste dag is. Het is lastig om je ploeggenoten te volgen. Maar we hopen zo goed mogelijk te presteren.”

Quintana: “We hopen de schade te beperken”
En wat verwacht Quintana van de eerste echte test in deze Tour? “We zullen waarschijnlijk wel wat tijd verliezen, maar we hopen de schade te beperken. Het is zaak om de eerste dagen zo goed mogelijk door te komen, met zo min mogelijk tijdsverlies. De ploeg is gelukkig in orde”, zo concludeert de Colombiaan.


Tour 2019: Voorbeschouwing ploegentijdrit in Brussel
Tour 2019: Starttijden ploegentijdrit in Brussel

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.