Mikel Landa: “Ik zal volgende week beslissen over mijn toekomst”
foto: Cor Vos
zondag 28 juli 2019 om 09:17

Mikel Landa: “Ik zal volgende week beslissen over mijn toekomst”

Mikel Landa zal de 106e Tour de France beëindigen op een zesde plaats in het algemeen klassement. De renner van Movistar hoopte in Parijs op het podium te staan, maar de Spanjaard wist de verloren tijd niet meer goed te maken in de Alpen. “En toch heb ik ontzettend veel geleerd”, zo vertelt Landa, die volgende week zal beslissen over zijn sportieve toekomst.

Landa werd eerder dit jaar al vierde in de Giro d’Italia, maar ook in de Ronde van Frankrijk deed hij mee om het klassement. “Ik kwam naar de Tour om het podium te halen, maar ik verloor veel tijd door mijn val in de tiende etappe”, zo doelt Landa op de waaierrit naar Albi, waar hij meer dan twee minuten verloor op zijn directe concurrenten.

Landa probeerde in de Pyreneeën nog tijd goed te maken op rivalen als Egan Bernal, Geraint Thomas en Steven Kruijswijk, maar in de Alpen bleek hij niet meer in staat om aan te vallen. De coureur van Movistar moet na drie weken Tour dan ook genoegen nemen met een zesde plaats, op 4:23 van Tourwinnaar Bernal.

Over laatste bergrit: “Niemand had de benen om aan te vallen”
Ook in de laatste Alpenetappe zagen we geen echte aanval van Landa, al versnelde hij wel in de laatste kilometer. “Het was een hele zware dag, aangezien er een verstikkend tempo werd opgelegd vanaf de voet van de slotklim. Niemand had de benen om aan te vallen”, aldus Landa, de nummer drie van Val Thorens.

Vierde, zevende en nu zesde: het is voor Landa alweer de derde top 10-notering in de Tour sinds 2017. “Ik heb de afgelopen weken veel geleerd, wat me zal helpen voor volgend jaar.” Landa richt zich na de Tour op zijn sportieve toekomst. “Ik zal volgende week de knoop doorhakken.” De verwachting is dat hij zal koersen voor Bahrain Merida.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.