Mikel Landa in de aanval: “Ik wilde iets proberen”
foto: Cor Vos
vrijdag 12 juli 2019 om 12:54

Mikel Landa in de aanval: “Ik wilde iets proberen”

Mikel Landa lijkt de Giro d’Italia goed te hebben verteerd. De Spaanse klimmer viel namelijk aan op La Planche des Belles Filles, al werd de renner van Movistar net voor de top weer ingerekend door de concurrentie. “Ik voelde me goed en wilde iets proberen”, zo kijkt Landa terug op zijn demarrage.

Het was Movistar dat het initiatief nam in de tweede en laatste etappe door de Vogezen. Zo reed wereldkampioen Alejandro Valverde een tijdje op kop van het uitgedunde favorietengroepje. Het was uiteindelijk Landa die op La Planche des Belles Filles ten aanval trok. De sierlijke klimmer pakte binnen een mum van tijd twintig seconden.

De 29-jarige klimmer wist zijn versnelling echter niet door te trekken, waardoor hij in de laatste honderden meters werd voorbijgesneld door onder meer Julian Alaphilippe en Geraint Thomas. Toch wist Landa de schade te beperken: hij verloor slechts negen seconden op titelverdediger Thomas.

“Ik lig op schema”
“Het was lastig om vooruit te blijven”, aldus Landa. “Aangezien de finale zo zwaar was, besloot iedereen te wachten op die laatste kilometer. Ik voel me echter goed, ook al wist Thomas wat seconden te pakken.” De Spanjaard stijgt in het klassement naar plaats zeventien, al moet hij al bijna één minuut goedmaken op de Brit.

“Maar het belangrijkste is dat ik op schema lig”, zo concludeert Landa. “We trekken dan ook met vertrouwen naar de komende bergetappes.” Zijn ploeggenoot Nairo Quintana (zestiende op 52 seconden van Thomas) staat er ook nog goed voor in het klassement.

Nairo Quintana wist ook de schade te beperken – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.