Mikel Landa mikt op rentree in Milaan-San Remo
foto: LaPresse/Fabio Ferrari
donderdag 14 maart 2019 om 14:24

Mikel Landa mikt op rentree in Milaan-San Remo

Staat Mikel Landa binnenkort aan de start van Milaan-San Remo? Volgens Pablo Lastras – ploegleider bij Movistar – hoopt de Spaanse klimmer zijn rentree te maken in La Primavera. “Als alles goed gaat, maakt Mikel zijn comeback in de Italiaanse klassieker”, zo vertelt de oud-renner aan EFE.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 29-jarige Landa brak op 31 januari zijn sleutelbeen, nadat hij hard ten val kwam in de Trofeo Ses Salines. Landa bleek uiteindelijk te zwaar gehavend om zijn weg te vervolgen, en werd dan ook afgevoerd naar het ziekenhuis van Palma. Daar constateerden de artsen een sleutelbeenbreuk.

De renner van Movistar hoopte op tijd fit te raken voor Tirreno-Adriatico, maar het herstel bleek langer te duren dan aanvankelijk gedacht. Landa ziet nu echter licht aan het einde van de tunnel. “Het lijkt erop dat Mikel binnenkort zijn rentree kan maken”, zo laat Lastras weten.

Tweede deelname aan ‘La Primavera’
Dit betekent dat Landa zich mag opmaken voor een tweede deelname aan Milaan-San Remo, die wordt verreden op zaterdag 23 maart. De klimmer stond zeven jaar geleden ook al eens aan de start van het Italiaanse monument. De Bask finishte toen als 133e, op twintig minuten van winnaar Simon Gerrans.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.