Mikel Landa mikt op rentree in Tirreno-Adriatico
Mikel Landa wint in Tirreno-Adriatico - foto: LaPresse/Fabio Ferrari
donderdag 21 februari 2019 om 14:27

Mikel Landa mikt op rentree in Tirreno-Adriatico

Mikel Landa hoopt binnenkort weer een rugnummer op te spelden. De Baskische klimmer brak in de Trofeo Ses Salines zijn sleutelbeen, maar verwacht op tijd fit te zijn voor Tirreno-Adriatico (13-19 maart). Dit meldt het Spaanse AS.

De 29-jarige Landa reed op Mallorca zijn eerste wedstrijdkilometers van 2019, maar op goed vijftien kilometer van de finish raakte de klimmer betrokken bij een massale valpartij. De renner van Movistar bleek te zwaar gehavend om zijn weg te vervolgen, en werd dan ook afgevoerd naar het ziekenhuis van Palma.

Daar constateerden de artsen een sleutelbeenbreuk, de zoveelste blessure in korte tijd voor de onfortuinlijke Landa. Toch klonk de Spanjaard al optimistisch bij het verlaten van het ziekenhuis. “Het wielerjaar is pas net begonnen. Gelukkig hoef ik mijn programma niet aan te passen. Als de revalidatie goed verloopt, kan ik over twee weken weer buiten fietsen.”

Rusten en trainen 
Na een korte rustperiode, traint Landa inmiddels alweer buiten. De klimmer verwacht dan ook op tijd klaar te zijn voor Tirreno-Adriatico. Vorig jaar was Landa behoorlijk succesvol in de Italiaanse rittenkoers. Zo won hij de vierde etappe met aankomst op Sassotetto, en werd hij uiteindelijk zesde in de eindstand.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.