Mikel Nieve blijft twee jaar langer bij Mitchelton-Scott
foto: Cor Vos
dinsdag 8 oktober 2019 om 17:42

Mikel Nieve blijft twee jaar langer bij Mitchelton-Scott

Mikel Nieve zal ook de komende twee seizoenen uitkomen voor Mitchelton-Scott. De Spaanse klimmer heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis. “Ik heb het naar mijn zin bij de ploeg”, zo vertelt de rittenkaper annex meesterknecht in een vandaag uitgegeven perscommuniqué.

Nieve maakte in de begindagen van zijn carrière furore in het kenmerkende oranje tenue van Euskaltel-Euskadi, maar aan het einde van 2013 verdween de Baskische ploeg uit het wielerpeloton. De aanvalslustige klimmer tekende vervolgens een contract bij Team Sky, om na vier seizoenen in Britse dienst de overstap te maken naar het Australische Mitchelton-Scott.

Het werd meteen een succes, al begon Nieve pas laat aan het wielerseizoen 2018 vanwege een hardnekkige heupblessure. De Bask won niet lang na zijn rentree een bergetappe in de Giro d’Italia. Daarnaast reed hij de Tour de France. Dit jaar bleef Nieve blessurevrij en werd hij zeventiende in de Giro en zelfs tiende in de Vuelta a España. “Ik voel nu ook meer vertrouwen vanuit de ploeg”, aldus de 35-jarige Nieve.

“We hebben echt veel goede klimmers in het team. Het is geweldig om te zien hoe bijvoorbeeld Lucas Hamilton zich ontwikkelt. Ik vind het mooi om dat soort jongens te helpen.” Ploegleider Matt White: “Mikel is al twee jaar een gewaardeerde kracht. We willen zo lang mogelijk met elkaar doorgaan, tot het einde van zijn carrière. Hij beschikt over enorm veel ervaring”, is de ex-renner lovend.

Mikel Nieve als ritwinnaar in de Giro – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.