Mikkel Bjerg aan de start in Arno Wallaard Memorial
foto: Joris Knapen
donderdag 12 april 2018 om 13:30

Mikkel Bjerg aan de start in Arno Wallaard Memorial

Holland Cup-leider Mikkel Bjerg maakt volgende week zijn opwachting in de Arno Wallaard Memorial. De Deense hardrijder van Hagens Berman Axeon brak in de week na zijn winst in de Dorpenomloop Rucphen zijn hand bij een val in Nokere Koerse, maar zijn rentree is aanstaande. Dat meldt ploegleider Koos Moerenhout aan de organisatie van de Holland Cup.

“Hij was ontzettend goed toen hij viel en heeft hij zijn vorm goed kunnen onderhouden”, zegt Moerenhout. “Hij heeft veel op de rollers gereden, maar kan nu ook weer naar buiten. Misschien dat hij was koersritme mist, maar hij heeft zeker niet stil gezeten. Het is even afwachten hoe het gaat met zijn hand, maar je weet maar nooit met hem.”

Volgens Moerenhout kan de rustperiode die Bjerg had door zijn blessure hem helpen. “Het kan zijn dat er al renners vermoeid zijn na de vele voorjaarskoersen. Misschien dat Mikkel daar ook een voordeel uit kan halen”, aldus de Nederlandse ploegleider.

Aanvankelijk stond Bjergs rentree gepland voor de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik van 14 april, maar daar start hij niet, bevestigt de ploeg aan WielerFlits. Het weekend erop (21 april) verschijnt hij dus wel aan de start in de polderkoers die de Arno Wallaard Memorial heet. De UCI 1.2-wedstrijd behoort tot de Holland Cup en wordt live uitgezonden op onze website.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
12 april 2018 14:31
21 maart is natuurlijk 21 april, hij rijdt ook weer niet sneller dan de tijd...:)
12 april 2018 15:29
Nou, ik ben echt benieuwd hoe Mikkel Bjerg het gaat doen in de Arno Wallaard Memorial!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.