Mikkel Honoré en Quick-Step uit elkaar, Deen tekent bij EF Education-EasyPost
foto: Cor Vos
donderdag 20 oktober 2022 om 11:12

Mikkel Honoré en Quick-Step uit elkaar, Deen tekent bij EF Education-EasyPost

Mikkel Honoré zal volgend jaar niet meer uitkomen voor Soudal-Quick Step. De Deen had nog een contract tot eind 2023 bij de ploeg van Patrick Lefevere, maar zijn doorlopende verbintenis is in onderling overleg ontbonden. Dat stelt Honoré in staat om te tekenen bij EF Education-EasyPost.

Soudal-Quick Step (nu nog Quick-Step-Alpha Vinyl) en EF Edcuation-EasyPost hebben het nieuws donderdagmiddag, enkele uren nadat het naar buiten werd gebracht door diverse media, bevestigd. De 25-jarige Deen maakt al sinds 2019 – zijn eerste jaar als beroepswielrenner – deel uit van de Quick-Step-ploeg.

Honoré groeide al snel uit tot een belangrijke pion in de (voorjaars)klassiekers en stond ook al vier keer aan de start van een grote ronde. Dit jaar mocht hij voor het eerst zijn opwachting maken in de Tour de France. De sterke Deen boekte vorig jaar zijn eerste twee profzeges: in de Settimana Coppi e Bartali en de Ronde van het Baskenland won hij een etappe.

Puntenpakker 
Honoré verzamelde vorig jaar tevens ereplaatsen bij de vleet. Zo werd hij in het najaar van 2021 derde in de Clásica San Sebastián, vijfde in de Ronde van Polen, tweede in de Druivenkoers, derde in de Bretagne Classic, vierde in de Tour of Britain en vierde in de Primus Classic. Dit jaar bleven de individuele resultaten wat uit, al was hij wel zesde in de GP de Québec.

Honoré lijkt een welkome versteking voor EF Education-EasyPost, zeker omdat de Amerikaanse ploeg dit jaar lange tijd in degradatienood verkeerde en nood heeft aan zogeheten ‘puntenpakkers’. De ploeg nam eerder deze week nog afscheid van Ruben Guerreiro, die dit jaar erg belangrijk was in de strijd tegen degradatie. De Portugese klimmer had nog een contract tot eind 2023, maar is tot een akkoord gekomen over een vroegtijdig vertrek. Dat stelt Guerreiro in staat om vanaf volgend jaar uit te komen voor Movistar, waar hij voor drie seizoenen tekent.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.