Milaan niet langer startplaats van klassieker Milaan-San Remo

donderdag 2 februari 2023 om 16:15
Milaan niet langer startplaats van klassieker Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Update

Milaan-San Remo, de eerste monumentale wielerklassieker van het seizoen, ondergaat een zeer opvallende wijziging. De lentekoers zal dit jaar namelijk niet langer starten vanuit Milaan, laat organisatie RCS Sports weten in een persbericht. De renners vertrekken nu vanuit Abbiategrasso, een stadje zo’n 25 kilometer ten westen van Milaan.

Van Milaan-San Remo naar Abbiategrasso-San Remo: het is een opvallende koerswijziging van organisator RCS Sports. Op zaterdag 18 maart zullen de renners zich dus niet meer verzamelen in modestad Milaan, maar in Abbiategrasso, een stadje van zo’n 50.000 inwoners zo’n 25 kilometer ten westen van Milaan.

Na de eerste dertig kilometer zal de wedstrijd bij Pavia weer op het originele parcours komen. Beroemde beklimmingen als de Passo del Turchino, de Tre Capi, de Cipressa en de Poggio blijven dus gewoon op de route liggen. De keuze voor een nieuwe startplaats heeft ook geen grote impact op het aantal kilometers. Vorig jaar moesten de renners 293 kilometer afleggen, nu zal dat 294 kilometer zijn.

Het is nog gissen voor hoeveel jaren Abbiategrasso zich heeft gecommitteerd als nieuwe startplaats. Vorig jaar kwam Matej Mohorič als eerste over de streep in Milaan-San Remo. De Sloveen reed in de finale weg in de afdaling van de Poggio en bleef zo de opkomende Anthony Turgis en Mathieu van der Poel voor.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone