Milaan-San Remo: Cavagna vervangt zieke Ballerini bij Quick-Step Alpha Vinyl
Davide Ballerini - foto: Cor Vos
donderdag 17 maart 2022 om 15:40

Milaan-San Remo: Cavagna vervangt zieke Ballerini bij Quick-Step Alpha Vinyl

Opnieuw een bittere pil voor Quick-Step Alpha Vinyl. De Belgische formatie kan zaterdag in Milaan-San Remo toch niet beschikken over Davide Ballerini. De Italiaanse sprinter is ziek. De Fransman Rémi Cavagna is als vervanger aangewezen. Quick-Step Alpha Vinyl moet het komend weekend ook doen zonder Julian Alaphilippe, die kampt met bronchitis.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Ballerini is het de tweede keer dit jaar dat zijn gezondheid hem in de steek laat. De 27-jarige Italiaan begon zijn seizoen in het Midden-Oosten met de Saudi Tour. Daarna zou hij aan de start verschijnen van de Tour de La Provence, maar vanwege een positieve coronatest moest hij de Franse ronde, waar hij een jaar geleden twee etappes en het puntenklassement won, aan zich voorbij laten gaan.

In aanloop naar zijn doelen in het voorjaar ging de 27-jarige renner samen met ploeggenoot Cavagna op hoogtestage op de vulkaan El Teide op Tenerife. Ballerini deed vervolgens mee aan Tirreno-Adriatico en wist daar de nodige wedstrijdprikkels op te doen richting Milaan-San Remo, maar de sterke sprinter is nu weer ziek en dus niet in staat om mee te doen aan de lenteklassieker.

Of Ballerini straks wel op tijd klaar is voor de nakende voorjaarsklassiekers, is nog niet duidelijk. Zijn werkgever Quick-Step Alpha Vinyl rekent zaterdag, naast Cavagna, op de volgende namen: Fabio Jakobsen, Andrea Bagioli, Mattia Cattaneo, Mikkel Honoré, Florian Sénéchal en Zdeněk Štybar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.