Milaan-San Remo: Groupama met oud-winnaar Démare, alle ballen op Bennett bij BORA
foto: Cor Vos
donderdag 16 maart 2023 om 17:45

Milaan-San Remo: Groupama met oud-winnaar Démare, alle ballen op Bennett bij BORA

BORA-hansgrohe moet het in Milaan-San Remo stellen zonder Maximillian Schachmann en Bob Jungels. De Duitser en de Luxemburger zaten in de oorspronkelijke selectie van de WorldTour-formatie, maar kunnen vanwege ziekte niet deelnemen. Sprinter Sam Bennett is wel van de partij. Hij krijgt onder meer vaste lead-out Danny van Poppel mee in steun.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bennett begon 2023 uitstekend: hij won bij zijn seizoensdebuut in de Vuelta a San Juan meteen de eerste etappe. Sindsdien mocht hij echter niet meer juichen. De Ier behaalde nog wel de nodige ereplaatsen, maar winnen zat er niet meer. Zo werd hij in de openingsrit van Parijs-Nice geklopt door Tim Merlier. BORA-hansgrohe stelt in Milaan-San Remo (naast het duo Bennett-Van Poppel) ook nog Cesare Benedetti, Nico Denz, Ryan Mullen, Marco Haller en Nils Politt op.

Groupama-FDJ zet ook in op een sprinter: Arnaud Démare. De Fransman schreef Milaan-San Remo al eens op zijn naam, in 2016, maar dit jaar wil het nog niet echt vlotten. Door een coronabesmetting moest hij zijn seizoensdebuut uitstellen tot de UAE Tour, waar hij er nog niet aan te pas kwam. In Parijs-Nice wist hij ook nog geen potten te breken, al liet hij zich hier wel zien in dienst van klassementskopman David Gaudu.

In Milaan-San Remo beschikt Groupama-FDJ ook over Rudy Molard, Jake Stewart, Kevin Geniets, Miles Scotson, Ignatas Konovalovas en puncheur Quentin Pacher.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.