‘Milaan-San Remo op 15 augustus, tijdens Critérium du Dauphiné’
© Cor Vos
woensdag 10 juni 2020 om 12:11

‘Milaan-San Remo op 15 augustus, tijdens Critérium du Dauphiné’

Als we La Gazzetta dello Sport mogen geloven, wordt er in Italië opnieuw geschoven met de data van de monumenten. De UCI zou vrijdag bekendmaken dat Milaan-San Remo op 15 augustus wordt verreden. Opvallend: dat is tijdens het Critérium du Dauphiné.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Oorspronkelijk stond Milaan-San Remo op 8 augustus gepland, maar de Italiaanse instanties zagen liever de Ronde van Lombardije op deze datum doorgaan. De Primavera zou dan twee weken later worden verreden, op 22 augustus. Maar vandaag brengt La Gazzetta het nieuws dat Milaan-San Remo op zaterdag 15 augustus zal worden afgewerkt: tijdens het Critérium du Dauphiné (12-16 augustus).

Wel zou Milaan-San Remo pas rond 19.00 uur eindigen, om zo de overlapping met de Dauphiné te beperken voor het tv-publiek. De planning zou ruimte bieden voor het Italiaans kampioenschap, dat dan mogelijk in het weekend van 22 en 23 augustus wordt gehouden. Eerder stelde de UCI die data al expliciet voor om nationale kampioenschappen te organiseren. Vrijdag maakt de UCI de definitieve kalender bekend.

flag-it Mogelijke Italiaanse kalender
1 aug: Strade Bianche
5 aug: Milaan-Turijn
8 aug: Ronde van Lombardije
15 aug: Milaan-San Remo
18 aug: Giro dell’Emilia
20 aug: Gran Piemonte
22-23 aug: Italiaanse kampioenschappen
28 aug: Trofeo Matteotti
29 aug: Memorial Pantani
31 aug-4 september: Settimana Internazionale Coppi e Bartali
5 sep: GP Industria e Artigianato Larciano
7-14 sep: Tirreno-Adriatico
16 sep: Giro della Toscana
17 sep: Coppa Sabatini
20 sep: Giro dell’Appennino
22 sep: Regione Lombardia (enige wedstrijd Trittico Lombardo)
3-25 okt: Giro d’Italia

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.