Milaan-Turijn kiest voor vlakke finale: “Met het oog op Milaan-San Remo”

dinsdag 7 juli 2020 om 18:21
Milaan-Turijn kiest voor vlakke finale: “Met het oog op Milaan-San Remo”

Dit beeld zullen we waarschijnlijk niet zien - foto: Cor Vos (archief)

Milaan-Turijn eindigt dit jaar niet met de beklimming van de Superga, zo heeft RCS Sport laten weten. De finish ligt na een vlakke wedstrijd tien kilometer buiten Turijn. Milaan-Turijn moet nu dienen als dé ideale voorbereidingswedstrijd op Milaan-San Remo.

De stokoude wielerwedstrijd, de eerste editie werd al in 1876 verreden, finisht dit jaar in de buitenwijk Stupinigi, bij het jachtslot Palazzina di Caccia. Door de finale af te stemmen op de sprinters vormt Milaan-Turijn (5 augustus) een belangrijke voorbereiding op Milaan-San Remo, de klassieker die drie dagen later op het programma staat.

De renners vertrekken vanuit het kleine plaatsje Mesero, ten oosten van Milaan. “We gaan weer terug naar de basis, aangezien Milaan-Turijn vroeger altijd enkele dagen voor Milaan-San Remo werd georganiseerd”, zo valt er te lezen in een persbericht van RCS Sport. “Het zal nu waarschijnlijk een wedstrijd worden voor de sprinters.”

“Milaan-Turijn is nu een echte test in aanloop naar Milaan-San Remo.” Twee jaar geleden kwam Gran Piemonte nog aan in Stupinigi. In een verregende editie zette Sonny Colbrelli de semiklassieker achter zijn naam. De Italiaan rekende in de sprint af met Florian Sénéchal en Davide Ballerini.

Michael Woods won vorig jaar de honderdste editie van Milaan-Turijn. Op de steile slotklim naar de basiliek van Superga reed de Canadees op indrukwekkende wijze uit de groep der favorieten. Alejandro Valverde werd tweede, Adam Yates derde. Mathieu van der Poel doet dit jaar mee aan Milaan-Turijn.

Parcours Milaan-Turijn 2020

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair