Milan Menten maakt overstap naar Bingoal-Wallonie Bruxelles
foto: Cor Vos
vrijdag 30 oktober 2020 om 11:31

Milan Menten maakt overstap naar Bingoal-Wallonie Bruxelles

Milan Menten zal in 2021 het tenue dragen van Bingoal-Wallonie Bruxelles. De 23-jarige renner komt over van Sport Vlaanderen-Baloise. Ook Quentin Venner is komend seizoen prof bij Bingoal-Wallonie Bruxelles. Venner is de derde renner (na Tom Paquot en Laurenz Rex) die de overstap maakt van het U23-team.

Menten, die zaterdag 24 kaarsjes mag uitblazen, koerst sinds 2018 voor het team van Sport Vlaanderen-Baloise. De renner werd opgepikt na enkele goede uitslagen bij de beloften en werd in zijn eerste jaar bij de profs al vijfde in de Famenne-Ardenne Classic, vijfde in Parijs-Bourges en zesde in de Ronde van Limburg.

Ook in 2019 wist Menten enkele ereplaatsen te verzamelen. “We volgen Milan Menten al heel lang. Hij was een renner die erg proactief was onder de jongeren, heel vaak in de aanval. Helaas had hij aan het begin van zijn professionele carrière enkele fysieke problemen, vooral met zijn knie. Hij heeft goede vorderingen gemaakt in 2020”, aldus manager Christophe Brandt.

“Milan mag je verwachten op zeer diverse omlopen. Hij kan de heuvels goed aan en hij is snel bij de finish. We zullen hem helpen zijn aanvallende geest te behouden en hem naar een nieuw niveau te brengen. Quentin Venner heeft geen lange wielerachtergrond, maar hij is een man die alles goed doet, hij is erg loyaal en hij kan een wedstrijd lezen.”

Eerder wist Bingoal-Wallonie Bruxelles zich al te versterken met Rémy Mertz en sprinter Timothy Dupont. Mertz komt over van Lotto Soudal, Dupont verlaat Circus-Wanty Gobert.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.