Milan Paulus kiest voor Lotto Soudal U23
Milan Paulus - foto: George Deswijzen
maandag 9 augustus 2021 om 15:36

Milan Paulus kiest voor Lotto Soudal U23

Milan Paulus heeft bij Lotto Soudal U23 onderdak gevonden voor volgend seizoen. De 19-jarige Belgische coureur moest op zoek naar een nieuwe ploeg, omdat zijn huidige werkgever SEG Racing Academy ermee stopt na dit jaar.

Paulus is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in de stal van SEG Racing. Hij maakte onder meer zijn opwachting in Le Samyn, de GP Monseré, de Ronde van Limburg en de Heistse Pijl. Ook reed Paulus beloftenkoersen als de Orlen GP, de Vredeskoers en de Giro Valle d’Aosta.

In 2019 werd Paulus tweede op het BK tijdrijden U19 en ook in diverse zwaardere rittenkoersen en eendagswedstrijden liet hij zich gelden. “Ik heb een goede tijdrit, maar ik houd mezelf ook goed staande in de heuvels en de bergen. De ploeg kijkt verder dan het U23-circuit en ze doen hun best om het maximale uit hun renners te halen. Ook het programma staat me erg aan. Ik vind het bijvoorbeeld heel vet dat ik straks wedstrijden in Italië kan afwerken”, vertelde hij bij zijn komst naar SEG.

Bij Lotto Soudal U23 kan Paulus nog wat extra seizoenen als belofte koersen. Komend seizoen maakt onder meer Arnaud De Lie de overstap van de U23-ploeg naar de WorldTour. Eerder gingen renners als Florian Vermeersch, Xandres Vervloesem, Maxim Van Gils en Viktor Verschaeve hem voor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.