Miles Scotson maakt BMC compleet
foto: Sirotti
zondag 20 november 2016 om 16:37

Miles Scotson maakt BMC compleet

Miles Scotson heeft zich voor twee jaar verbonden aan BMC. De Amerikaanse formatie geeft aan dat de 22-jarige Australiër de laatste aanwinst voor 2017 is. Scotsons 20-jarige broertje Callum rijdt komend seizoen bij de opleidingsploeg van BMC.

Scotson werd al het gehele jaar door BMC en teammanager Jim Ochowicz in de gaten gehouden. De talentvolle Australiër demonstreerde in de jongste editie van Olympia’s Tour zijn tijdritcapaciteiten, door de tegenstand weg te vagen. Op het WK Tijdrijden voor beloften werd hij derde. Bij BMC wil Scotson zich graag verder ontwikkelen als tijdrijder, maar wil hij zich ook op de klassiekers richten. De laatste maanden was de Australiër stagiair bij Wanty-Groupe Gobert.

De selectie van BMC voor 2017 bestaat uit 28 renners. Voor de Amerikaanse formatie is het te hopen dat dit Australische talent beter weet te aarden dan het vorige. Campbell Flakemore leverde een jaar geleden zijn contract in, terwijl hij daarvoor te boek stond als een van de grootste talenten op aarde. Flakemore kampte met motivatieproblemen.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
20 november 2016 19:42
Top renner met veel potentie!
21 november 2016 14:17
"Een van de grootste talenten op aarde"... nou, dat valt wel mee, Flakemore kon bij de beloften alleen tijdrijden, en alleen over een biljartvlak parcours. Over zijn verdere mogelijkheden bestond al twijfel.
21 november 2016 20:31
"Scotson werd al het gehele jaar door BMC en teammanager Jim Ochowicz in de gaten gehouden", lees ik hierboven. Toch vreemd dat ie dan vanaf augustus stagiair was bij Wanty en niet bij BMC.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.