Minder koersdagen moeten Richie Porte aan Tourwinst helpen
foto: Cor Vos
donderdag 24 januari 2019 om 14:54

Minder koersdagen moeten Richie Porte aan Tourwinst helpen

Richie Porte aast ook in 2019 op Tourwinst. De kersverse aankoop van Trek-Segafredo hoopt zijn doel te bewerkstelligen door minder koersdagen in zijn programma op te nemen. Na een aantal Australische koersen zal Porte een kleine rustpauze nemen, waarna Parijs-Nice en het Criterium du Dauphiné de Australiër klaar moeten stomen voor La Grande Boucle

“Het gaat een klein beetje anders worden”, vertelt Porte aan CyclingNews. “Ik denk niet dat ik veel zal koersen. Ik kijk uit naar Parijs-Nice en het hebben van een pauze daarna; dat werkte in 2017 goed voor mij. Het nemen van een pauze gaat de grootste verandering voor me worden.” Mogelijk voegt Porte nog de UAE Tour toe aan zijn programma en mogelijk nog een voorbereidingskoers op de Dauphiné.

In 2017 reed Porte tussen Parijs-Nice en het Criterium du Dauphiné alleen nog de Ronde van Romandië. Vorig jaar koos de kopman van Trek-Segafredo voor een andere aanloop. Toen reed Porte eerst de Ronde van de Algarve, om vervolgens via de Ronde van het Baskenland, de Ronde van Romandië en de Ronde van Zwitserland naar de Tour de France te gaan.

Plan voor de Tour
“De Tour is natuurlijk weer het grote doel. Ik moet er gewoon een keer doorheen komen. Ik denk dat we daar een goed plan voor hebben. Ik heb Kim Anderson na mijn periode bij Saxobank opnieuw als directeur, dus het is fijn om opnieuw met hem te werken. Er is nu meer tijd om te trainen in de voorbereiding, waarna ik in goede vorm aan de start van de Dauphiné en de Tour hoop te staan. Ik ben blij dat het team me dit laat doen. Het is fijn om even te ontsnappen aan de druk van het koersen om een trainingsblok te doen. In het verleden bleek dit te werken voor andere coureurs, dus ik hoop dat het ook voor mij werkt”, sluit Porte hoopvol af.

Voorlopige programma Richie Porte flag-au:
flag-au Cadel Evans Great Ocean Road Race
flag-au Herald Sun Tour
flag-ae UAE Tour*
flag-fr Parijs-Nice
Training
flag-fr Criterium du Dauphiné
flag-fr Tour de France

* wordt op een later moment over beslist

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.