Minerva Cycling Team begint wielerseizoen 2022 in Challenge Mallorca
foto: MinervaCT
vrijdag 31 december 2021 om 10:28

Minerva Cycling Team begint wielerseizoen 2022 in Challenge Mallorca

Minerva Cycling Team, de gloednieuwe continentale wielerploeg van manager Gilbert Orbie, begint zijn eerste seizoen in het wielerpeloton op het Spaanse eiland Mallorca. De formatie heeft namelijk een uitnodiging op zak voor de Challenge Mallorca, een serie van vijf eendaagse wielerkoersen.

Het wielerseizoen 2022 moet nog van start gaan, maar het Minerva Cycling Team is nu dus al zeker van deelname aan de Challenge Mallorca. Voor de ploeg is het een uitgelezen kans om het op te nemen tegen meerdere WorldTeams. Er staan komende maand negen ploegen van het hoogste niveau aan het vertrek, waaronder Lotto Soudal, Intermarché-Wanty-Gobert, UAE Emirates en Movistar.

Van 26 tot en met 30 januari staan er op het grootste eiland van de Balearen vijf eendagskoersen op het programma, waaraan de verschillende ploegen met een wisselende selectiesamenstelling aan het vertrek kunnen staan. De Challenge Mallorca bestaat dit jaar voor het eerst sinds 2011 weer uit vijf koersen: Trofeo Calvià, Trofeo Serra de Tramuntana, Trofeo Pollença, Trofeo Alcúdia en de Trofeo Playa de Palma.

Koersen en trainen op Mallorca 
Rondom de Challenge Mallorca zal de Minerva-ploeg op het Spaanse eiland Mallorca vertoeven voor een trainingsstage. De stage begint op 20 januari en eindigt, pas na de koersen, op 3 februari. De continentale formatie richt zich in 2022 voornamelijk op de professionele wedstrijden in België, maar de ploeg hoopt ook op uitnodigingen voor een aantal Coupe de France-koersen en buitenlandse etappekoersen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.