Minerva Cycling Team heeft selectie voor 2022 compleet
Thimo Willems - foto: Cor Vos
woensdag 20 oktober 2021 om 09:13

Minerva Cycling Team heeft selectie voor 2022 compleet

Amper een maand nadat de komst van het nieuwe Minerva Cycling Team werd aangekondigd, is het UCI Continental team voor het seizoen 2022 compleet. De selectie bestaat uit zestien renners: tien beloften en zes eliterenners.

Na een periode van doorlichting uit de meer dan honderd solliciterende renners, gebeurde de werving en selectie van de zestien renners in samenspraak met onder meer ploegleider Preben Van Hecke, manager Gilbert Orbie en adviseur Johan Museeuw. Tien beloften en zes eliterenners zijn nu zeker van een plekje bij Minerva CT.

“We hebben getracht om een ploeg met een goede balans tussen ervaring en talent samen te stellen, vandaar ook de tien tweede- en derdejaars beloften en de zes eliterenners in het team”, aldus ploegleider Van Hecke. Volgens Filip Carpentier, CEO van Minerva, en algemeen manager Gilbert Orbie worden de renners binnenkort voor een eerste tweedaagse samenkomst uitgenodigd.

“Na een eerste kennismaking krijgen de renners de werking van het team uitgelegd” geeft Orbie aan. “Meteen erna zal onze eerste teambuilding plaatsvinden, want de sfeer moet er meteen inzitten”, weet Carpentier er nog aan toe te voegen.

Volledige selectie 
Yentl Vandevelde, Jorre Debaele, Matthew Van Schoor, Enrico Dhaeye, Kasper Saver, Robbe Van Praet, Justin Houtekier, Angel Deckers, Thibaut Ponsaerts en Jarne Vandyck zijn de beloften binnen de ploeg. Thomas Joseph, Stefano Museeuw, Gilles Borra, Gil D’Heygere, Thimo Willems en Kenneth Caethoven zijn ingeschreven als eliterenners.

Minerva CT zal zich storten op de professionele wedstrijden in België, maar de ploeg hoopt ook op uitnodigingen voor een aantal Coupe de France-koersen en buitenlandse etappekoersen.

Selectie flag-be Minerva Cycling Team voor 2022 
flag-be Gilles Borra
flag-be Kenneth Caethoven
flag-be Jorre Debaele
flag-be Angel Deckers
flag-be Enrico Dhaeye
flag-be Gil D’Heygere
flag-be Justin Houtekier
flag-be Thomas Joseph
flag-be Stefano Museeuw
flag-be Thibaut Ponsaerts
flag-be Robbe Van Praet
flag-be Yentl Vandevelde
flag-be Kasper Saver
flag-be Matthew Van Schoor
flag-be Jarne Vandyck
flag-be Thimo Willems

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.