Mirre Knaven ziet met transfer naar EF Education-Cannondale droom uitkomen
foto: Cor Vos (archief)
maandag 24 juni 2024 om 17:17

Mirre Knaven ziet met transfer naar EF Education-Cannondale droom uitkomen

Mirre Knaven heeft een toptransfer te pakken. De 19-jarige Nederlandse – dochter van oud-prof en Parijs-Roubaix-winnaar Servais Knaven – heeft een contract getekend bij EF Education-Cannondale. Ze stapt met onmiddellijke ingang over van AG Insurance-Soudal NXTG en zal deze week – in de Thüringen Ladies Tour – al haar debuut maken voor haar nieuwe werkgever.

“EF Education-Cannondale is altijd al mijn droomploeg geweest, dus ik wilde er zo snel mogelijk heen”, is Knaven in de wolken. “Mijn eerste wedstrijd voor het team komt er al snel aan, maar ik ben super enthousiast. Ik kijk er enorm naar uit om iedereen te leren kennen. Ik denk dat er een heel goede sfeer zal heersen in Thüringen. Maar bovenal wil ik het team helpen waar ik kan.”

Knaven zal in de Thüringen Ladies Tour (25-30 juni) dus al haar debuut maken in het tenue van de Amerikaanse formatie. De beloftevolle renster reed de voorbije seizoenen voor de jeugdploegen van AG Insurance-Soudal Team en liet zeer mooie dingen zien op de fiets. Zo was ze dit jaar uitermate succesvol op Tsjechische bodem, met ritzeges in de 2-2-rittenkoersen Gracia en de Tour de Feminin.

Tromp: “Ik ben echt onder de indruk van de manier waarop ze koerst”
Knaven wist ook op een hoger niveau haar neus aan het venster te steken, met een vierde plek in de Trofee Maarten Wynants en een vijfde stek in de Scheldeprijs. “Mirre is een bijzonder jonge renster, maar ook iemand met enorm veel potentie”, is Esra Tromp, de teammanager van EF Education-Cannondale, zeer enthousiast. “Ze is vastbesloten om zichzelf elke dag te verbeteren en wil uitgroeien tot een sterke renster voor de klassiekers.”

“Voor ons was het een mooie kans om haar meteen aan de selectie toe te voegen. Dit geeft ons wat meer tijd om Mirre te leren kennen en haar op deze jonge leeftijd de steun te geven, zodat ze kan groeien. Ik ben echt onder de indruk van de manier waarop ze koerst. Ze beschikt over een sterke sprint, maar rijdt ook met haar hart en durft agressief te koersen. Dat past bij ons DNA. Ze heeft daarnaast een positieve en vrolijke persoonlijkheid, is bijzonder gefocust en zeer leergierig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.