Mischa Bredewold drie jaar langer bij Team SD Worx-Protime
Foto: Cor Vos
vrijdag 14 juni 2024 om 08:58

Mischa Bredewold drie jaar langer bij Team SD Worx-Protime

Mischa Bredewold heeft haar contract bij Team SD Worx-Protime met drie jaar verlengd tot eind 2027. De Europees kampioene was na enkele goede gesprekken met het management van de ploeg overtuigd dat zij de komende jaren binnen het Nederlandse WorldTeam nog de nodige stappen kan zetten. “Als je kijkt hoe goed ik me in het laatste anderhalf jaar bij deze ploeg heb ontwikkeld, dan heb ik veel vertrouwen dat ik binnen Team SD Worx-Protime nog verder kan doorgroeien”, geeft Bredewold aan.

De inmiddels 23-jarige Bredewold debuteerde in 2023 in de kleuren van Team SD Worx-Protime. In die periode heeft ze zich in de subtop van het vrouwenwielrennen genesteld en mooie overwinningen als het Europees kampioenschap op de weg, Classic Lorient Agglomération en twee ritten in de Itzulia Women weten te boeken.

“Ik had toen ik bij deze ploeg tekende nooit gedacht dat ik zo snel zo’n mooie wedstrijden zou kunnen winnen. Wat dat betreft heb ik hier heel snel enorme stappen gezet”, kijkt Bredewold terug.

Bredewold sprak met het team over haar ambities, visie en vertrouwde omgeving. Bredewold. “Het bleek direct dat we sportief op een lijn zitten. Ik hoop de komende jaren nog stappen te kunnen zetten zodat ik in de heuvelklassiekers maar ook in de etappewedstrijden serieuze finales kan rijden en naar de top kan doorgroeien. Ook in het tijdrijden wil ik nog stappen gaan zetten.”

“Wat dat betreft moet ik in een breed scala van wedstrijden goed uit de voeten kunnen. Dat is ook hetgeen dat de teamleiding voor ogen heeft. Er werd veel vertrouwen uitgesproken. Dat is voor mij doorslaggevend geweest. Verder heb ik me vanaf het eerste moment bij deze ploeg thuis gevoeld.”

Foto: Cor Vos

Sportief manager Danny Stam is blij met de contractverlenging. “Zij heeft het afgelopen anderhalf seizoen al veel progressie getoond en het ziet er naar uit dat er nog meer in zit. Een van de sterke punten van Mischa is dat ze breed inzetbaar is op vele vlakken. Zij zou zich kunnen ontwikkelen als een echte hardrijdster zoals Marlen Reusser, maar heeft daarbij ook nog eens een zeer goede sprint in de benen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze de komende jaren nog mooie stappen in de kleuren van ons team kan zetten.”
De persoon achter Mischa Bredewold
In de nieuwe RIDE Magazine (€9,95) lees je een uitgebreide kennismaking met Mischa Bredewold. Daarin komt de Europese kampioene aan het woord over de aanstaande Tour de France Femmes in Nederland. Lees ook over haar favoriete muziek, zwangerschappen in het peloton en haar fanatisme bij het spelen van gezelschapspellen. Dat alles staat in het 236 pagina’s tellende zomernummer van RIDE. Bestel jouw exemplaar van het zomernummer 2024 van RIDE Magazine hier!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.