Mitchell Docker (34) stopt na dit seizoen
Mitchell Docker (rechts) - foto: Cor Vos
maandag 17 mei 2021 om 15:01

Mitchell Docker (34) stopt na dit seizoen

Mitchell Docker zet na dit seizoen een punt achter zijn wielercarrière. De 34-jarige Australiër, uitkomend voor EF Education-Nippo, kondigde dat aan op social media. Hij hoopt in Parijs-Roubaix zijn loopbaan af te sluiten.

“Aan al het goede moet een eind komen”, schrijft Docker. “Ik heb daarom besloten dat 2021 mijn laatste seizoen is in het peloton. Wat een zegen is het dat Parijs-Roubaix in oktober verreden wordt. Dat is de perfecte wedstrijd om mijn professionele carrière te beëindigen.”

Docker, die bekend staat om het zogenoemde matje in zijn nek, werd in 2009 prof bij Skil-Shimano. Bij de voorloper van het huidige Team DSM, toen nog uitkomend onder de Nederlandse vlag, koerste hij drie seizoenen. Daarna verkaste hij naar Orica GreenEDGE, waar hij van 2012 tot en met 2017 verbleef. Sinds 2018 rijdt hij voor EF Education First.

Op de erelijst van Docker staan twee profwedstrijden, beiden behaald in 2010. Hij won dat seizoen een etappe in de Delta Tour Zeeland en een rit in La Route du Sud. De Tour de France reed de trouwe helper nog nooit. Wel startte hij twee keer in de Giro en zeven keer in de Vuelta.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.