Mitchelton-Scott blijft domineren in Hammer Series
foto: Sirotti
zaterdag 26 mei 2018 om 18:20

Mitchelton-Scott blijft domineren in Hammer Series

Mitchelton-Scott heeft naast de eerste dag in de Hammer Series Stavanger ook de tweede dag gewonnen. De Australische ploeg behaalde in het sprintonderdeel onderweg veel punten (1058) met Daryl Impey en blijft zo andermaal Sunweb (984) voor.

De tweede dag van de Hammer Series in Stavanger stonden in het teken van het sprintonderdeel. Rondom Stavanger moest het peloton tien lokale rondes afleggen van 9,2 kilometer, waarin bij het passeren van de finish in elke ronde punten te verdienen waren voor de eerst doorkomende renners. De eerste dag werd gewonnen door Mitchelton-Scott en ook in de tweede dag toonde het team zich actief.

Zo sprokkelde het team in de eerste paar rondes punten met Daryl Impey, die samen met Stefan Küng het hazenpad koos. In de derde, vierde en vijfde ronde pakte de Zuid-Afrikaan veel punten voor zijn ploeg. Concurrentie was er van Sunweb, die met Edward Theuns en Phil Bauhaus twee sterke sprinters aan de start hadden staan. Lang boden zij concurrentie, maar toen Lucas Hamilton aanviel en de volle buit aan punten pakte in de een-na-laatste ronde, was het gedaan met de Duitse ploeg, die nog wel op een tweede plaats eindigde.

Morgen is de laatste dag van de Hammer Series in Stavanger. Dan staat er een ploegenachtervolging op het programma.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
26 mei 2018 18:47
Ik blijf erbij dat het veel beter zou zijn als je een individuele uitslag zou hebben. EN dat puntengedoe alleen voor dat AK voor de ploegen.
26 mei 2018 19:27
Überhaupt een lijstje met de uitslag zou al een pluspunt zijn ;)
26 mei 2018 20:12
Wat een onzin deze formule....wat is er mis met het snel van A naar B fietsen ?
26 mei 2018 20:37
Aan het aantal reacties te zien. Is de Hammer Series een wedstrijd waar veel liefhebbers naar uit kijken...………..
26 mei 2018 21:19
Ik heb het 2 dagen gevolgd en vond het erg amusant om te volgen. Ik ben alleen bang dat het morgen weer een fiasco gaat worden of ze moeten al echt dingen aangepast hebben ten opzichte van vorig jaar.
26 mei 2018 22:15
Was er ook publiek?
27 mei 2018 11:05
Zou PL al veel laminaat gelegd hebben,in Noorwegen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.