Mitchelton-Scott mikt op Trentin en Impey in de Amstel Gold Race

donderdag 18 april 2019 om 15:38
Mitchelton-Scott mikt op Trentin en Impey in de Amstel Gold Race

foto: Cor Vos

Mitchelton-Scott heeft zijn huiswerk klaar voor de Amstel Gold Race. De Australische formatie start niet met de gebroeders Yates, maar rekent wel op Europees kampioen Matteo Trentin en de Zuid-Afrikaan Daryl Impey.

De vraag is of Trentin nog wat in de tank heeft zitten na een zwaar voorjaar. De Italiaan reed al prominent van voren in Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, inmiddels alweer zes weken geleden. In zijn laatste twee wedstrijden – de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix – kon de Italiaan geen potten breken.

Wellicht dat Mitchelton-Scott vooral rekent op de snelle Impey. De 34-jarige renner eindigde vorig jaar nog als elfde in de Amstel Gold Race. Impey – die bezig is aan een uitstekend seizoen – reed afgelopen woensdag nog bijzonder aanvallend in de Brabantse Pijl.

Impey: “Ben speciaal op hoogtestage geweest”
De Zuid-Afrikaan wil de komende wedstrijden schitteren, zoveel is wel duidelijk. “Ik heb dit jaar voor een andere voorbereiding gekozen op de klimklassiekers. Ik ben namelijk op hoogtestage geweest”, aldus Impey. “Ik heb vertrouwen in mezelf en in het team. De Amstel is de koers die me het beste ligt.”

Trentin en Impey krijgen zondag het gezelschap van Michael Hepburn, Christopher Juul-Jensen, de rappe Dion Smith, puncheur Nick Schultz en ouderdomsdeken Michael Albasini. Maar onderschat de Zwitser niet, aangezien hij twee jaar geleden nog als derde finishte in de Zuid-Limburgse klassieker.

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-ch Michael Albasini
flag-au Michael Hepburn
flag-za Daryl Impey
flag-dk Christopher Juul-Jensen
flag-nz Dion Smith
flag-au Nick Schultz
flag-it Matteo Trentin

Overige selecties flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-es Movistar
flag-de BORA-hanshgrohe
flag-nl Jumbo-Visma
flag-pl CCC

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair