Mitchelton-Scott schrapt acht koersen wegens coronavirus
foto: Cor Vos
woensdag 4 maart 2020 om 16:34

Mitchelton-Scott schrapt acht koersen wegens coronavirus

Mitchelton-Scott heeft besloten om haar teams de komende tweeënhalve week aan de kant te houden. Hierdoor ontbreekt de ploeg in onder meer Strade Bianche, Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Ook enkele vrouwenkoersen zijn uit de agenda geschrapt.

Mitchelton-Scott laat middels een persbericht weten dat zij besloten heeft zich terug te trekken uit de komende wedstrijdperiode tot en met 22 maart, ongeacht de afzonderlijke overheidsregelingen die van kracht zijn. Wielerbond UCI en de organisaties van de acht betreffende koersen zijn door het team op de hoogte gebracht van de beslissing.

“Wij, als teamartsen en het bredere team, hebben de zorgplicht om de gezondheid en het welzijn van al onze renners en medewerkers te beschermen”, schrijft de ploeg. “Wij hebben geen inbreng in of controle over de maatregelen die wedstrijdorganisatoren al dan niet kunnen treffen om de risico’s rond het coronavirus te beheersen.”

“Wij zijn een internationale logistieke puzzel, die steeds in beweging is, waarbij staf en renners reizen tussen verschillende landen met verschillende gezondheidssystemen en -strategieën rond het coronavirus. Voortdurend reizen verhoogt de gezondheidsrisico’s en maakt het managen van de logistiek en bijvoorbeeld ook mogelijke quarantaineperiodes uiterst moeilijk.”

Geschrapte koersen Mitchelton-Scott
flag-it Strade Bianche, 7 maart (mannen en vrouwen)
flag-it GP Industria & Artigianato, 8 maart (mannen)
flag-fr Parijs-Nice, 8-15 maart (mannen)
flag-it Tirreno-Adriatico, 11-17 maart (mannen)
flag-nl Ronde van Drenthe, 15 maart (vrouwen)
flag-be Nokere Koerse, 18 maart (vrouwen)
flag-it Milaan-San Remo, 21 maart (mannen)
flag-it Trofeo Alfredo Binda, 22 maart (vrouwen)


Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons liveblog over het coronavirus

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2020 16:42
Voor hetzelfde wordt er dit voorjaar niet meer gekoerst aangezien het corona virus zich wereldwijd blijft verspreiden en hebben we de laatste koersen het vorige weekend en gisteren gezien
4 maart 2020 20:17
Respect...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.