Mitchelton-Scott in ander Tourtenue, UCI komt met WK eSports

maandag 24 augustus 2020 om 13:06
Mitchelton-Scott in ander Tourtenue, UCI komt met WK eSports
Wielerflits Kort

Mitchelton-Scott heeft voor de Tour de France, vrouwenkoers La Course en de rest van het jaar het logo van BikeExchange toegevoegd aan de shirts van haar mannen- en vrouwenploeg.

Mitchelton-Scott in ander Tourtenue

BikeExchange is sinds 2015 partner van GreenEdge Cycling, de overkoepelende organisatie van de Mitchelton-ploegen. Het bedrijf is een Australische marktplaats voor alles wat met fietsen te maken heeft. “BikeExchange heeft een lange samenwerking met GreenEdge en Mitchelton-Scott. We zijn verheugd om onze activiteit en aanwezigheid met het team in dit nieuwe hoofdstuk op te voren en terug te keren op de tenues van de ploeg”, zegt CEO Mark Watkin.

Darach McQuaid, voorzitter van GreenEdge Cycling is trots om BikeExchange opnieuw te kunnen aankondigen als belangrijke partner in aanloop naar de Tour de France. Het beeldmerk verschijnt voorop, aan de achterkant, op de schouders en op de achterzak. “We kijken ernaar uit om op het hoogste niveau te strijden en de BikeExchange online marktplaats de rest van het seizoen naar de miljoenen wielerfans te brengen.”


UCI organiseert eerste WK eSports in december

Op 8 en 9 december wordt het eerste eSports WK wielrennen georganiseerd onder de auspiciën van de UCI. Het kampioenschap vindt plaats op het platform Zwift, waarmee de internationale wielerunie sinds vorig jaar samenwerkt. Er staan twee WK-wedstrijden op het programma: een voor elite-mannen en een voor elite-vrouwen. De winnaars krijgen een regenboogtrui die zij in diverse Zwift-koersen mogen dragen.

Op een later moment maakt de UCI bekend hoeveel renners elk land mag afvaardigen om mee te doen aan het eSports WK. Nederland en België hebben al een automatische uitnodiging ontvangen voor de mannen- en de vrouwenwedstrijd. UCI-president David Lappartient noemt de organisatie van dit evenement ‘een historisch moment’.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.