Mitchelton-Scott wint ploegentijdrit in Czech Cycling Tour
donderdag 15 augustus 2019 om 18:16

Mitchelton-Scott is uitstekend begonnen aan de Czech Cycling Tour (2.1). De Australische formatie wist namelijk de snelste tijd te klokken in de ploegentijdrit. Thuisformatie Elkov-Author moest zestien seconden prijsgeven, BORA-hansgrohe verloor 21 tellen. Luke Durbridge mocht als eerste de streep passeren en is daardoor de eerste leider.

De BinckBank Tour, Ronde van Burgos, Arctic Race of Norway, Tour de l’Avenir… Er wordt dezer dagen overal gekoerst in Europa, maar ook Tsjechië is in de ban van een wielerwedstrijd: de Czech Cycling Tour. In Ostrava verzamelden 134 renners zich voor een inleidende ploegentijdrit van zestien kilometer. Het was vooral uitkijken naar de enige twee WorldTour-ploegen: Mitchelton-Scott en BORA-hansgrohe.

Durbridge, Michael Hepburn, Brent Bookwalter, Daryl Impey, Jack Haig, Lucas Hamilton en Chris Juul-Jensen stelden ook niet teleur en kwamen tot een winnende tijd van 18:35. Elkov-Author wist voor eigen publiek naar de tweede plaats te rijden, terwijl BORA-hansgrohe genoegen moest nemen met plek drie. Morgen koersen de renners over de nodige heuvels naar Frýdek-Místek. De Czech Cycling Tour duurt nog tot en met zondag.