Mitchelton-Scott zonder uitgesproken kopman in Strade Bianche
foto: Sirotti (archief)
woensdag 28 februari 2018 om 12:03

Mitchelton-Scott zonder uitgesproken kopman in Strade Bianche

Mitchelton-Scott heeft komend weekend een vrijbuitersploeg in Strade Bianche. De Australische ploeg schuift Luke Durbridge (vorig jaar zesde) naar voren, maar wil niet alle druk op zijn schouders leggen. “We zullen hem ondersteunen en andere jongens de vrijheid geven om zichzelf te testen”, zegt ploegleider Matt White.

Durbridge is namelijk nog niet in topvorm na zijn sleutelbeenbreuk van begin januari. In de Omloop Het Nieuwsblad (45e) en Kuurne-Brussel-Kuurne (58e) keerde hij terug in actie. “Ik was best wel blij met hoe het ging in het openingsweekend, eigenlijk mijn eerste races van het seizoen”, legt Durbridge uit. “Ik was op mijn plek als het ging om concentratie en positie, maar ik miste die extra procent die je nodig hebt om met de voorsten mee te doen.”

De laatste drie jaar stond Durbridge aan de start van Strade Bianche. De 31e plaats is zijn minste resultaat. “Het is een prachtige race en een die op zichzelf een klassieker is geworden, vol met de passie die je vind ik Italiaanse eendagskoersen. Vorig jaar was een goede race voor mij en ook met een goed resultaat”, zegt de hardrijder, die ook dit jaar wil scoren. De kilometers uit het openingsweekend zullen hem helpen, denk Durbridge. “Hopelijk kunnen we er in vliegen en proberen de prestatie van vorig jaar te verbeteren.”

Interessante editie door de kou
Christopher Juul Jensen, Daryl Impey, Carlos Verona en Jack Haig zijn ook namen om op te letten binnen Mitchelton-Scott. “Het zal een goede koers zijn voor de jongens in aanloop naar de grote klassiekers in België”, aldus ploegleider White. “We deden het in de vorige editie heel goed, maar Luke is nog steeds op de weg terug. We zullen hem ondersteunen en andere jongens de vrijheid geven om zichzelf te testen. Dit jaar kan heel interessant worden, zeker met het koufront dat Europa heeft getroffen de laatste dagen.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2018 12:06
Impey is best wel in vorm toch? Lijkt me ook wel aardig een koers voor hem... Weet alleen niet of kou zijn ding is?
28 februari 2018 12:07
Kwo-koe-ka-koo-ku- eh bp, dubbel p-, b-bb, kerel, vent, gozer, knakker ...
28 februari 2018 12:16
Uhhhm ja.

Juul Jensen kan ook wel uit de voeten op dit terrein. Daar verwacht ik eigenlijk nog het meest van van deze ploeg.
28 februari 2018 12:41
@RV.. moet ik een arts bellen?
28 februari 2018 13:50
RV... Ha.. Ha...? Ik snap echt geen drol van wat je zegt
28 februari 2018 14:09
Kan Trentin dit werk niet aan?
28 februari 2018 19:10
Impey zou hier top 10 moeten kunnen rijden als hij zijn TDU benen heeft. Van de rest verwacht ik weinig.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.