Modolo richt zich op Milaan-San Remo en Giro d’Italia
Foto: Sirotti
vrijdag 17 november 2017 om 10:07

Modolo richt zich op Milaan-San Remo en Giro d’Italia

Sacha Modolo heeft zijn doelen gesteld voor 2018. De 30-jarige Italiaan, die deze winter UAE-Emirates verruilt voor EF Education First-Drapac, wil komend voorjaar pieken in Milaan-San Remo en de Giro d’Italia.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“In de sprints zal ik de enige kopman zijn van de ploeg. En in de voorjaarsklassiekers rijd ik volledig in dienst van Sep Vanmarcke, in de hoop dat hij enkele geweldige resultaten kan behalen”, vertelde Modolo in de Italiaanse radioshow Ultimo Chilometro.

“Waarschijnlijk rijd ik daarna de Giro, omdat Rigoberto Uran een team om zich heen wil bouwen voor de Tour de France.” Modolo kiest een andere aanloop naar de Giro dan dit seizoen, toen hij vlak daarvoor Parijs-Roubaix en de Ronde van Kroatië reed.

“Ik won weliswaar twee etappes in Kroatië, maar het kan contraproductief zijn om met zoveel wedstrijdkilometers in de benen naar de Giro te gaan.” Daarom wil hij koersen tot aan de Ronde van Vlaanderen en daarna pas in de Giro weer op de fiets stappen.

De Italiaan wil tevens voor de achtste keer starten in Milaan-San Remo, waarin hij in zijn debuutjaar 2010 verrassend als vierde eindigde. “Voor een renner van mijn kaliber is dit een lastige koers, omdat het moeilijk is iets op te zetten tussen de Poggio en de finish. Maar het blijft mijn droomkoers en ik bereid me zo goed mogelijk voor.”

Modolo verlaat zijn huidige werkgever na vier seizoenen voor respectievelijk Lampre-Merida en UAE-Emirates. Hij wist dit seizoen vier keer te zegevieren: twee keer in de Ronde van Kroatië, in de GP du canton d’Argovie en in de tweede rit van de Ronde van Polen. Hij tekende een contract voor twee jaar bij EF Education First-Drapac, dat tot dit seizoen Cannondale-Drapac heette.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
17 november 2017 11:51
edit wf: bedankt, aangepast
17 november 2017 11:51
Ik neem aan dat Daniel McLay ook wel kopman is in koersen waar hij sprint? Wel een goede renner Modolo, maar komt net iets aan snelheid te kort in de vlakke koersen.
17 november 2017 12:54
Benieuwd naar zijn Vlaamse voorjaar, want daar was hij toch verrassend sterk vorig seizoen, zou mooi zijn als hij dat kan herhalen.
17 november 2017 13:21
Quote:
Voor een renner van mijn kaliber is dit een lastige koers, omdat het moeilijk is iets op te zetten tussen de Poggio en de finish.

Vertrouwt hij zijn sprint dus niet genoeg om met het peloton de Via Roma op te willen draaien? Ik zie hem na zo'n koers niet zo gauw Gaviria, Demare, Sagan, Degenkolb en Kristoff (mits allemaal in vorm) kloppen, maar eigenlijk verwacht ik van hem ook geen aanval in de afdaling of iets dergelijks.
17 november 2017 14:00
Mmm dus geen roubaix? Ligt hem best goed die koers.
17 november 2017 19:33
Lijkt erop dat Colbrelli de carrière gaat hebben waarop Modolo had gehoopt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.