Modolo sprint naar zege in Driedaagse De Panne
woensdag 2 april 2014 om 16:16

Modolo sprint naar zege in Driedaagse De Panne

Modolo

foto: Sirotti

Sacha Modolo heeft de tweede etappe in de Driedaagse De Panne Koksijde op zijn naam geschreven. De Italiaan van Lampre-Merida won de spurt van een uitgedund peloton. Arnaud Démare (FDJ) en Alexander Kristoff (Katusha) eindigden respectievelijk als tweede en derde. Gert Steegmans (Omega Pharma – Quick-Step) is de nieuwe leider.

Openingsfase
In het begin van de koers waren er veel aanvalspogingen. Onder meer Johnny Hoogerland probeerde ervan door te gaan, maar hij raakte niet weg. Na een tijdje gaf het peloton een zevental een vrijgeleide. Sébastien Rosseler (Veranclassic), James Vanlandschoot (Wanty-GroupeGobert), Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen), Marco Canola (Bardiani), Antonio Parrinello (Androni Giocattoli), Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare) en Daniele Colli (Neri Sottoli) vormden de kopgroep.

Peloton in stukken
De rit leek een typische sprintersetappe te worden, maar Niki Terpstra had andere plannen. De Nederlander plaatste met nog ongeveer honderd kilometer te gaan samen met ploegmaat Gert Steegmans op de Kemmelberg een aanval. Dit zorgde ervoor dat het peloton in stukken brak. Het eerste peloton bestond daarna uit 25 man. Naast Niki Terpstra zat er met Rob Ruijgh een tweede Nederlander in de voorste groep. Omega Pharma – Quick-Step was met vijf man het best vertegenwoordigd.

De meeste grote namen waren vooraan aanwezig. Onder meer Démare, Gatto, Modolo, Kristoff en Durbridge zaten in de eerste groep. Ook Marcel Kittel reed vooraan, maar de Duitser zat zonder ploegmaten. De opvallendste afwezige was leider Peter Sagan, die bewust liet lopen. De groep van 25 man werkte goed samen en pakte snel een grote voorsprong op de rest van het peloton. Ook de zevenkoppige kopgroep werd vlug gegrepen. Het werd snel duidelijk dat de winnaar vooraan zou zitten.

Aanval Terpstra
Op ruim twintig kilometer van de meet reed Niki Terpstra samen met Guillaume van Keirsbulck en Oscar Gatto weg van de groep. De Nederlander plaatste in eerste instantie de aanval om bonificatieseconden te pakken. Dat lukte: hij won drie seconden. Vervolgens zette Terpstra met de twee anderen door. Met nog drie kilometer te gaan, werd het drietal echter weer gegrepen. De groep stevende vervolgens af op een sprint. Daarin bleek Sacha Modolo vervolgens de snelste.

Marcel Kittel werd in de sprint gehinderd door Tleubayev en kon daardoor niet voluit sprinten. Gert Steegmans neemt de leiderstrui over van Peter Sagan. De Belg won onderweg twee tussenspurten en sprokkelde zodoende genoeg seconden om leider in het klassement te worden. Niki Terpstra staat op vijf seconden als vierde in de algemene rangschikking.

flag-be Driedaagse De Panne 2014
Uitslag etappe 2: Zottegem – Koksijde (206km)

1. flag-it Sacha Modolo (Lampre-Merdia) in 4u28m15s
2. flag-fr Arnaud Démare (FDJ) allen z.t.
3. flag-no Alexander Kristoff (Katusha)
4. flag-kz Ruslan Tleubayev (Astana)
5. flag-it Danilo Napolitano (Wanty – Groupe Gobert)
6. flag-it Daniele Colli (Neri Sottoli)
7. flag-it Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare)
8. flag-de Marcel Kittel (Giant-Shimano)
9. flag-be Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen)
10. flag-it Marco Canola (Bardiani – CSF)

Modolo

Klassement na etappe 2
1. flag-be Gert Steegmans (Omega Pharma – Quick-Step) in 8u57m45s
2. flag-it Oscar Gatto (Cannondale) op 1s
3. flag-be Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen) op 3s
4. flag-nl Niki Terpstra (Omega Pharma – Quick-Step) op 5s
5. flag-it Mauro Finetto (Neri Sottoli) op 9s
6. flag-fr Vincent Jerome (Europcar) in z.t.
7. flag-be Guillaume van Keirsbulck (Omega Pharma – Quick-Step) in z.t.
8. flag-fr Arnaud Démare (FDJ) op 14s
9. flag-au Luke Durbridge (Orica-GreenEDGE) op 20s
10. flag-no Alexander Kristoff (Katusha) op 24s
Volledige uitslagen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.