Moeder Mark Donovan overleed maand voor Tour: “Het was erg emotioneel”

maandag 19 juli 2021 om 15:38
Moeder Mark Donovan overleed maand voor Tour: “Het was erg emotioneel”

foto: Cor Vos

Mark Donovan heeft zijn eerste Tour de France afgesloten met een 45ste plaats. Voor de 22-jarige Brit van Team DSM was het een bijzondere ronde, omdat een maand voor de Tour zijn moeder overleed. “Het was de afgelopen weken erg emotioneel”, vertelde Donovan tegen ITV.

“Ik heb het nog tegen niemand gezegd, maar het waren drie behoorlijk zware weken voor mij”, gaf Donovan afgelopen weekend aan tegen de Britse tv-zender. “Niet echt vanwege de koers zelfs, maar vanwege familie-omstandigheden voordat ik hierheen kwam. Mijn moeder overleed slechts een maand voordat ik naar de Tour kwam. Daar heb ik dus heel veel over nagedacht.”

Donovan toonde zich in de Tour meerdere keren in de aanval namens Team DSM, maar kwam niet tot een top-10-plaats. Wel werd hij veertiende in de rit naar Andorra. Uiteindelijk werd hij in Parijs 45ste in het eindklassement, op ruim twee uur van Tadej Pogačar. “Het is een mooi dat ik de finish kan halen voor haar”, aldus Donovan, die op termijn hoopt zichzelf te laten zien in de Ardennenklassiekers en rittenkoersen van een week.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.