Mogelijk uitstel in zaak rond voormalig arts Richard Freeman

woensdag 13 februari 2019 om 10:15
Mogelijk uitstel in zaak rond voormalig arts Richard Freeman

Freeman was werkzaam voor Team Sky. foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Het onderzoek van het medisch tribunaal naar de voormalige Sky-dokter Richard Freeman wordt mogelijk met een jaar uitgesteld, meldt Cyclist.co.uk. Zonder de aanwezigheid van de Brit heeft het tribunaal te veel moeite om binnen 20 dagen tot een conclusie te komen, waardoor de zaak met onbepaalde tijd moet worden uitgesteld.

Het onderzoek zou op 6 februari in Manchester beginnen, maar het begin werd uitgesteld tot 8 februari. Gisteren werd de zaak hervat, achter gesloten deuren. Freeman zelf ontbrak wederom op de zitting, omdat hij kampt met gezondheidsproblemen. Langdurige vertragingen bij medische procedures kunnen alleen plaatsvinden door uitzonderlijke omstandigheden of gezondheidsredenen, wat in deze het geval is.

Het tribunaal heeft slechts twintig dagen de tijd om de beschuldigingen te onderzoeken. BBC Sports meldt dat het onwaarschijnlijk is dat het gezelschap binnen vier weken met een conclusie kan komen, waardoor het uitgesteld moet worden tot een moment dat alle advocaten en leden van het tribunaal opnieuw beschikbaar zijn. Dat zou mogelijk een jaar kunnen duren.

Freeman is bekend van de zaak rond het mysterieuze pakketje dat hij in 2011 aan Sky aanbood. Volgens geruchten zaten daar testosteronpleisters in. Als Freeman schuldig wordt bevonden aan wangedrag als arts, krijgt hij een sanctie. Dit kan variëren van een korte schorsing tot het moeten beëindigen van medische werkzaamheden. Freeman heeft altijd ontkend verboden middelen te hebben gegeven aan topsporters.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.