Mohoric zwaar gehavend na ongelukkige val in Kroatië
foto: Cor Vos
donderdag 3 oktober 2019 om 08:07

Mohoric zwaar gehavend na ongelukkige val in Kroatië

Matej Mohorič heeft wegens een ongelukkige valpartij, kort na de finish van de tweede etappe in de CRO Race, een punt achter zijn seizoen moeten zetten. De Sloveen van Bahrain Merida kon een overstekende man niet ontwijken en liep zwaar letsel op, waaronder twee gebroken ribben en een klaplong.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In het ziekenhuis van Zadar werd (naast de gebroken ribben en de klaplong) ook nog een bloeding aangetroffen in de costophrenic uitsparing, een bepaalde ruimte in de borstholte nabij de longen. De rest van de schade bestaat uit schaafwonden.

Mohorič werd zevende in de CRO Race-etappe, die gewonnen werd door Eduard Michael Grosu. Vlak na de finish veroorzaakte een overstekende man een valpartij, waarbij drie renners betrokken waren. Mohorič bleek het grootste slachtoffer. Mattia Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec) heeft alleen blauwe plekken en schaafwonden en Alex Edmondson (Mitchelton-Scott) kwam eveneens met de schrik vrij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.