Mollema achtste in Quebec: “Meer zat er niet in”

zaterdag 10 september 2016 om 11:43
Mollema achtste in Quebec: “Meer zat er niet in”

Foto: Sirotti

Bauke Mollema eindigde vrijdagavond als achtste in de Grand Prix Cycliste de Quebec. De wedstrijd verliep voor de renner van Trek-Segafredo niet gunstig. Hij had op een zwaardere koers gehoopt. “De wedstrijd ontbrandde echter pas in de laatste drie rondes en daarbij stond de wind op de klim naar de finish ook nog vol op kop”, aldus Mollema tegenover De Telegraaf. “Dan weet je dat tegen de pure punchers een top-tien klassering het maximale is.”

“Wanneer het eerste peloton kleiner is, kun je in de laatste ronde nog een spel spelen”, vervolgt de Nederlander. “Maar het was een matte koers. Je hebt het zelf niet in de hand om deze wedstrijd harder te maken. Het zijn hier korte klimmetjes, dan komt het op explosiviteit aan. Ik voelde me goed, maar meer zat er gewoon niet in.”

Zondag krijgt Mollema in Montréal een lastiger parcours voor de kiezen. “Daar zijn langere klimmen”, weet hij. “Alleen krijg je na die lange klim nog een vlak stuk van zo’n zes kilometer en vervolgens weer een explosieve klim van zo’n 500 meter na de finish. Het is duidelijk dat ik daar op de lange klim iets moet ondernemen. Ik heb vertrouwen in dat ik daar iets kan forceren, maar je weet nooit of je daar met een poging tot aan de finish kunt reiken.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

assen 10 september 2016 om 12:03

Mollema = realist tot in de kist.
Petje af. Toch maar weer een top10 plaats.

Chaba 10 september 2016 om 12:14

Goed dat hij ziet dat moet gaan aanvallen in Montréal wil hij kans maken op winst. Het probleem is dat het in de werkelijkheid vaak niet gebeurt waardoor het weer er degelijke top 10 wordt.

Wheely 10 september 2016 om 12:23

Met Mollema hebben we een renner die gewoon al 5 jaar lang het gehele seizoen superdegelijk presteert. Echt wel knap hoor, zo vaak top 10 met af en toe een mooie uitschieter.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.