Mollema grijpt naast ritzege: “Moest in het begin veel energie verspillen”
foto: Cor Vos
donderdag 13 mei 2021 om 20:59

Mollema grijpt naast ritzege: “Moest in het begin veel energie verspillen”

Bauke Mollema deed met nog vijf kilometer te gaan volop mee voor de ritzege, maar de renner van Trek-Segafredo bleek uiteindelijk niet in staat om zijn ontketende medevluchter Gino Mäder te volgen. “Ik was behoorlijk dichtbij, maar had niet echt de benen op de slotklim”, aldus Mollema.

De Nederlander, die al op ruime achterstand staat in het algemeen klassement, wilde vandaag een gooi doen naar de ritzege. De klimmer van Trek-Segafredo moest in de eerste wedstrijduren echter flink aan de bak om überhaupt mee te zijn met de vroege vlucht. “We reden met z’n tweeën ongeveer dertig kilometer achter de kopgroep aan. Ik moest veel energie verspillen. Dat was niet ideaal.”

“Op een gegeven moment was het verschil tien seconden, maar daarna werd het gat toch weer groter. We wilden bijna de handdoek gooien, maar net op dat moment kwam er nog een klein klimmetje. Ik deed vervolgens nog een laatste poging om het gat te dichten. We kwamen toen weer op twintig seconden en toen besloten ze vooraan wat gas terug te nemen.”

Na een ziedende achtervolging hadden we dan toch een kopgroep van acht renners. “We slaagden er dus uiteindelijk in om de kloof te overbruggen, maar toen was het beste er wel vanaf”, gaat Mollema verder. “Ik probeerde nog wel een goed resultaat uit de brand te slepen, maar ik voelde me daarna niet meer zo goed. Door het weer werd het nog lastiger.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.