dinsdag 28 mei 2019 om 18:36

Mollema houdt stand: “Het ging beter dan de afgelopen etappes”

Video Bauke Mollema wist stand te houden in de zestiende etappe van de Giro d’Italia. Sterker nog: de kopman van Trek-Segafredo wipt zelfs over Rafal Majka in het klassement. “Het was beter dan de afgelopen bergetappes”, zo vertelt Mollema voor de camera van WielerFlits.

Mollema kwam uiteindelijk samen met Primož Roglič en Simon Yates over de streep, op 1:22 van rozetruidrager Richard Carapaz, Vincenzo Nibali en Mikel Landa. “Ik kon in principe goed mee op de Mortirolo, maar op een gegeven moment moest Roglič een gaatje laten. Hierdoor kwam ik ook op een gat.”

“Ik bleef vervolgens een tijdje hangen op de groep met Landa en Carapaz, maar daarna liepen ze toch uit. In de afdaling reden we hard met Roglič en Yates, waardoor we dichter kwamen. In de laatste vijftien kilometer kwamen we er echter niet meer bij. We moesten dan ook de schade beperken.”

Mollema verloor dan wel tijd op Carapaz en co, de Nederlander stijgt wel naar de vijfde plaats in het klassement. Zijn achterstand op nummer drie Roglič bedraagt nu bijna drie minuten. Is het podium nog mogelijk? “Het gat is wel erg groot naar plaats drie en vier. Dan moeten Landa en Roglič wel een slechte dag hebben”, is hij eerlijk.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.