Mollema: “Ik kan niet echt tevreden zijn”
foto: Sirotti
maandag 18 april 2016 om 08:46

Mollema: “Ik kan niet echt tevreden zijn”

Bauke Mollema was zondag de beste Nederlander in de Amstel Gold Race. De renner van Trek-Segafredo eindigde als veertiende. “Het was een beetje een rare koers”, stelt hij op de website van zijn ploeg.

“Met twee mannen voorop was ik aan het denken om misschien aan te vallen in de finale, maar toen begon het te regenen en te hagelen”, verklaart Mollema. “Het was opeens zo koud, en de snelheid in het peloton was zo hoog, dat niemand meer aanviel. Ik kon vervolgens niet meer doen dan wachten tot de laatste beklimming. Ik probeerde voor een goed resultaat te gaan, maar ik ben niet zo snel als (Michael) Matthews en al die anderen, en ik reed ook geen perfecte sprint.”

Het eindresultaat is een veertiende plaats. “Ik hoopte natuurlijk op meer. Het is een lange wedstrijd vol stress en aan het eind hebben we niets, dus ik kan niet echt tevreden zijn.” Mollema kijkt uit naar de volgende klassiekers. “Ik voelde me wel okay in de wedstrijd. Ik herstelde goed na de beklimmingen. Volgende week hebben we dus een nieuwe kans.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
18 april 2016 08:52
Ik denk dat renners als Mollema deze koers maar beter kunnen overslaan als het parcours ongewijzigd blijft. Op deze manier hebben de betere klimmers hier eigenlijk niks te zoeken.
18 april 2016 08:55
Wees blij, je kunt als klimmer ook alles overslaan en alleen maar op de Tour fixen. Hoe saai is dat?
18 april 2016 09:17
@ Japsie, ik snap zijn punt wel. Als je ieder jaar met zo'n grote groep aan de voet van de cauberg staat zijn de kansen van de meesten gering. Ik vind ook dat er naar het parcours gekeken moet worden, ieder jaar hetzelfde saaie koersverloop kan niet blijven duren. LBL is ieder jaar veel spannender.
18 april 2016 09:30
Een beetje een rare koers die gewoon het zelfde verloop had als alle andere edities...
18 april 2016 09:38
Nou volgens mij is LBL de laatste jaren ook niet bepaald spannend te noemen. Daar wachten ze ook allemaal tot de laatste 5 km.
18 april 2016 09:49
@Thailand
Ik vind LBL de afgelopen twee jaar een draak van een koers terwijl het eigenlijk mijn favoriete koers was.
Ik denk wel dat er eens goed naar het parcours gekeken moet worden.
Er zijn al heel veel klassiekers voor de sprinters die een heuvel over kunnen, en inderdaad wordt dit wel een koers waar de klimmers nu puur kilometers maken met het oog op Luik.

Hoewel hier toch weer Gasparotto wint en geen Matthews, dus het valt eigenlijk best mee.
18 april 2016 09:59
LBL is uiteraard een 10 x betere koers dan de Waalse pijl en AGR, al is alleen esthetisch met al haar traditionele en super- superlastige beklimmingen. Deze koers is de laatste jaren vooral kapot gemaakt door de types Rodriguez/Valverde/DMartin/Gerrans en andere wachtwachwachtpoeffers die het allemaal wel tegen elkaar aandurven ipv iets tofs te ondernemen.

Pakweg 2007-2012 waren 5 prima edities op rij en toen begon het moderne wielrennen er bagger van te maken, daar helpt geen parcours tegen.
18 april 2016 10:09
Inderdaad, er zijn hier en daar altijd wel wat aanpassingen, maar in grote lijnen verandert er nauwelijks wat aan LBL. Als dat saaier wordt, dan ligt het echt wel aan de renners of aan de mentaliteit van deze generatie toppers.

Weet je, schaf gewoon die world tour af. Dat is altijd het excuus voor de niet-afmakers om toch niet te gaan aanvallen, want de kans dat ze wegblijven is zo klein en anders kunnen ze misschien nog een fantastische 9e plek rijden en die WT-punten zijn ook belangrijk. Wel, neem dat excuus weg. Maak een 9e plek even interessant als de 99e.
18 april 2016 11:16
Ik vond hem wel relaxed ogen als hij in beeld was. Kennelijk heeft die regen de boel dus behoorlijk lamgelegd bij iedereen. Alleen Wellens in staat om iets te doen. \

14e plaats lijkt me het maximale als je niet aanvalt. Wellicht nog een plekje of een twee hoger wanneer alles lukt in de sprint, maar sprinten tegen Coquard, Matthews, Visconti, etc is vrij nutteloos.
Woensdag maar met een bloedvaart omhoog harken voor plekje in de top 10!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.