Mollema: “Raar hoe dingen kunnen veranderen in een week tijd”
foto: Sirotti
vrijdag 23 maart 2018 om 20:20

Mollema: “Raar hoe dingen kunnen veranderen in een week tijd”

Bauke Mollema heeft een opmerkelijke periode achter de rug. In Parijs-Nice was hij alles behalve goed en deed hij niet mee om de knikkers. Vandaag boekte hij zijn eerste seizoenszege in de Internationale Wielerweek van Coppi en Bartali. “Het is raar hoe dingen kunnen veranderen in een week tijd”, zegt hij na zijn ritoverwinning in Italië in het persbericht.

Mollema komt uit een mindere periode. “Ik voelde mij niet goed, mijn bloedwaarden waren niet goed en ik voelde mij de hele tijd moe”, blikt hij terug op de Koers naar de Zon. “Gelukkig ging het de laatste dagen wat beter. Maandagavond besloten we pas dat ik hier kon starten. Ik was niet zeker van mijn vorm en hoe mijn lichaam zou reageren. Gisteren voelde ik mij al goed.”

‘Ik was niet zo zeker meer van mijn benen’
De korte etappe van vandaag was op het lijf van Mollema geschreven. “De hele dag op en neer, listige afdalingen, steile hellingen, dus het was heel zwaar eigenlijk. In de finale hadden we een circuit, waarvan we de laatste klim van vijf, zes kilometer drie keer deden”, legt de Groninger uit. “In de start voelde ik mij goed, maar daarna was ik niet zo zeker meer van mijn benen. Ik werd gelost in een afdaling en verloor dertig seconden. Gelukkig was Nicola Conci bij mij, hij deed geweldig werk om mij terug te brengen. Toen ik weer vooraan was, waren we nog maar met dertig.”

‘Ik had de aankomst van vorig jaar gezien’
Op de laatste beklimming bleven zeven renners over. “Er waren wat aanvallen, maar aan het einde kwamen we samen voor de laatste hellende sprint van 300 meter. Het was ongeveer 8%, maar heel tricky omdat er kasseien lagen en er was een gootje in het midden. Daar moest je zitten”, beschrijft Mollema, die zich voorbereid had. “Ik zag de video van vorig jaar, toen Toms Skujins dezelfde rit won en hij deed het perfect. Ik moest hetzelfde doen. Er was nog wel iemand voor mij, dus ik moest de kasseien op om hem te passeren, en daar verloor ik al mijn snelheid. Ik was bang voor de anderen, maar zij moesten hetzelfde doen. Gelukkig is het gelukt!”

In het algemeen klassement staat Mollema tweede, op zeven seconden van Sky-renner Diego Rosa. Koen Bouwman, die nog hard viel in de slotfase, staat derde op 19 seconden van Mollema. “Het zal waarschijnlijk aankomen op de individuele tijdrit”, kijkt de Trek-Segafredo-kopman vooruit op zondag. “Het is een heel lastige met een steile klim erin, dus we zullen zien hoe het afloopt.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2018 20:41
‘Voorbereidt had’

Goed dat hij zich zelfs voor zo’n kleine koers zo voorbereidt. Ben benieuwd naar de tijdrit.
23 maart 2018 20:58
Top gedaan Bauke...
23 maart 2018 20:59
maar voorbereid is wel zonder t.....
23 maart 2018 21:17
@de oudste
Dat weet je niet. Mischien was het wel zonder koffie.
23 maart 2018 21:21
Mooie aankomst voor bauke en gewoon goed gedaan. Het blijft alleen sneu voor Bouwman.
23 maart 2018 21:23
Mooi zeg, lekker dagje voor Trek-Segafredo met Pantano en Mollema.
23 maart 2018 21:24
@horsm: en in jouw zin moet er juist wel een t achter 'voorbereid' - we hebben hier gewoon te maken met tegenwoordige tijd, dus stam + t. ;-)
23 maart 2018 22:04
Lekker dit, het hele voorjaar eigenlijk al Nederlanders goed bezig.
23 maart 2018 22:11
Yep, Lucas! Ik verbeter het.
23 maart 2018 22:20
@DeGroteMolen inderdaad, niks om over te drammen...Of zullen we het over Kenny van Hummel gaan hebben? Wat een klimgeit was dat joh...
23 maart 2018 22:36
Wat een dag vandaag. 3 overwinningen op 1 dag voor de Nederlandsers. Geweldig!
23 maart 2018 23:10
Heel mooi voor Bauke. Maar als Koentje niet onderuit was geschoven had hij hier niet gewonnen en was hij niet zo positief opeens. Gun hem zijn enthousiasme en trots, maar winnen van deze tegenstanders op deze manier is iets anders dan in een P-N, om nog maar te zwijgen over dat deelnemersveld daar.
24 maart 2018 00:06
Leest als een bladzij uit de Pim Pandoer reeks en het venijn zat hem dit keer in de goot.
24 maart 2018 00:11
@schipper
Die is dus nog niet vergeten!
24 maart 2018 08:07
Mooie finale hoor, sterk optreden van Bauke en Koen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.