Mollema voert Trek-Segafredo aan in Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2019 om 08:15

Mollema voert Trek-Segafredo aan in Amstel Gold Race

Bauke Mollema eindigde al meerdere keren in de top-10 van de Amstel Gold Race, maar de laatste keer was alweer in 2014. De 32-jarige ronderenner hoopt zondag echter weer op een goede prestatie. De Nederlander krijgt steun van onder meer landgenoot Koen de Kort en Toms Skujiņš.

Mollema wist voor de eerste keer een top 10-notering te versieren in 2012. Toen eindigde de klimmer als tiende, op vier seconden van winnaar Enrico Gasparotto. Ook in 2013 (tiende) en 2014 (zevende) stak hij zijn neus nadrukkelijk aan het venster. Sindsdien heeft Mollema het echter moeilijk in de Limburgse klassieker.

Zo eindigde hij vorig jaar slechts als 35e, op meer dan twee minuten van overwinnaar Michael Valgren. Krijgen we komende zondag een betere Bauke Mollema te zien? In de Ronde van het Baskenland reed hij weliswaar geen klassement, maar liet hij zich wel enkele keren opmerken.

Mollema krijgt dus assistentie van De Kort en Skujiņš. Die laatste werd dit jaar al negende in Strade Bianche. Verder rekent Trek-Segafredo op Julien Bernard, Fabio Felline, Michael Gogl en Edward Theuns.

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-fr Julien Bernard
flag-it Fabio Felline
flag-at Michael Gogl
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Bauke Mollema
flag-lv Toms Skujiņš
flag-be Edward Theuns

Overige selecties flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-es Movistar
flag-de BORA-hanshgrohe
flag-nl Jumbo-Visma
flag-pl CCC
flag-au Mitchelton-Scott
flag-kz Astana
flag-bh Bahrain Merida
flag-gb Team Sky


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Amstel Gold Race met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.