Mollema weer top-10 in Waalse Pijl: “Jammer om met deze benen Luik over te slaan”

Mollema weer top-10 in Waalse Pijl: “Jammer om met deze benen Luik over te slaan”

foto: Cor Vos

Opnieuw reed Bauke Mollema naar de top-10 in de Waalse Pijl. Even werd hij opgehouden door materiaalpech, maar zijn goede vorm gaf uiteindelijk de doorslag. Vanaf nu staat alles in het teken van de Giro d’Italia voor de Nederlander, die Luik-Bastenaken-Luik dit jaar links laat liggen.

“Het is een mooie koers met een mooie steile klim aan het einde, dit is alweer mijn vijfde keer in de top-10”, liet Mollema na afloop weten via de social media van zijn ploeg Trek-Segafredo. “De benen waren goed vandaag. Ik wachtte tot aan de laatste klim, dat was het plan. De ploeg deed het prima, beschermde me en we hadden eigenlijk altijd een mannetje vooraan toen er aangevallen werd in de finale.”

Toen het peloton voor de eerste keer het plaatselijke circuit rond aankomstplaats Hoei opdraaide, kampte de Nederlander even met materiaalpech waardoor hij van de fiets moest. “Ik liep een gebroken wiel op toen ik enkele stenen raakte. Ik moest stoppen, van fiets wisselen met Nicola Conci en toen weer wisselen naar mijn eigen fiets, dus het was een beetje hectisch toen we aankwamen op de lokale ronde.”

Enkele ploegmaats wachtten hem dan op om de Nederlander terug vooraan te brengen. “Toen heb ik gewacht tot de laatste klim. Ik voelde me goed en kon nog enkele jongens voorbijsteken in de laatste 500 meter.”

Trainingskamp
Pas in de Giro keert Mollema terug in koers – wat automatisch betekent dat hij Luik-Bastenaken-Luik links laat liggen. “De vorm is erg goed. Ik rijd Luik niet zondag. Het was al gepland dat ik nog een trainingskamp zou doen, een hoogtestage, om de Giro zo goed mogelijk voor te bereiden – ik denk dat ik dat nodig heb. Het is misschien jammer om met deze benen Luik over te slaan, maar afgelopen jaren was ik nooit dichtbij het podium. Dan kan ik beter de Giro gaan voorbereiden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.