Mont Ventoux in Tour de La Provence, Bennett beste renner Ierland
foto: Cor Vos
maandag 25 november 2019 om 12:37

Mont Ventoux in Tour de La Provence, Bennett beste renner Ierland

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Tour de La Provence en Sam Bennett.

Mont Ventoux in route Tour de La Provence

De Mont Ventoux is het pronkstuk van de vijfde editie van de Tour de La Provence. Vandaag onthulde de organisatie de route, waarop de Géant de Provence in de derde etappe het sluitstuk vormt. Vanuit Bédoin wordt niet helemaal naar de kenmerkende top doorgereden, maar ligt de finish bij Chalet Reynard op 1429 meter hoogte. Het is dezelfde aankomst als in de Tour de France drie jaar geleden, toen de twaalfde etappe werd ingekort vanwege de harde wind.

De rit werd destijds gewonnen door Thomas De Gendt, maar het was geletruidrager Chris Froome die de aandacht opeiste toen hij in de slotfase bij een valpartij materiaalpech opliep en rennend verder ging.

flag-fr Parcours Tour de La Provence 2020 (13-16 februari)
etappe 1: Châteaurenard – Saintes-Maries-de-la-Mer (149 km)
etappe 2: Aubagne – La Ciotat (Les Crêtes) (175 km)
etappe 3: Istres – Mont Ventoux (Chalet Reynard) (138 km)
etappe 4: Avignon – Aix-en-Provence (171 km)


Sam Bennett opnieuw Iers renner van het jaar

Net als vorig jaar is Sam Bennett verkozen tot Iers wielrenner van het jaar. De sprinter behaalde dit seizoen dertien overwinningen, waaronder twee etappezeges in de Vuelta a España. Zijn toekomst ligt niet langer bij BORA-hansgrohe, waar hij na zes seizoenen vertrekt. Tweeënhalve week geleden maakte de ploeg bekend dat zijn contract ontbonden werd na onderling overleg. Mogelijk trekt hij naar Deceuninck-Quick Step, al is die transfer nog niet officieel gemaakt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.