Mooi deelnemersveld voor BK’s piste
foto: Cor Vos
donderdag 3 oktober 2019 om 12:40

Mooi deelnemersveld voor BK’s piste

In het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent worden de komende dagen de Belgische kampioenschappen baanwielrennen gehouden. Internationale pistiers als Kenny De Ketele, Robbe Ghys, Jolien D’Hoore en Lotte Kopecky hebben hun deelname al toegezegd.

Normaal vond het BK baanwielrennen voor elite-renners plaats in de laatste week van december, maar dit jaar is het evenement naar voren gehaald. Zo vormt het de ideale opstap voor de Europese kampioenschappen, twee weken later in het Nederlandse Apeldoorn. Al langer werd gezocht naar een nieuwe datum voor het BK, omdat met name voor de renners van de nationale selectie de eindejaarsperiode moeilijk lag.

Op vrijdag staan drie disciplines op het programma. Gestart wordt met de scratch voor U23- en elite-mannen, waar Robbe Ghys de titelverdediger is. De 22-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise kan tegenstand verwachten van onder anderen Moreno De Pauw, Jules Hesters en Fabio Van den Bossche. Bij de vrouwen ontbreekt Saartje Vandenbroucke, de winnares van vorig jaar. Wel van de partij zijn Jolien D’Hoore, tiende op de internationale UCI-ranking, en Gilke Croket.

Hooggeplaatste De Ketele uitdager van Van den Bossche in puntenkoers
Daarna volgt de puntenkoers voor de mannen, waar Van den Bossche in 2018 de nationale titel veroverde. De pas 19-jarige renner treft met Kenny De Ketele de nummer drie van de huidige UCI-ranking. Bij de vrouwen staat Lotte Kopecky, de winnares van vorig jaar, niet op de startlijst. Wel is de vice-kampioen erbij, namelijk Annelies Dom. Zij neemt het op tegen Shari Bossuyt en Croket. Op de Madison zijn De Pauw en Ghys de regerende winnaars.

Op zaterdag gaat het BK wielrennen verder met eerst de individuele achtervolging, waarop Bryan Boussaer en Dom vorig jaar de titels pakten. Beide renners zijn opnieuw van de partij. De twee dagen in Gent worden afgesloten met het omnium. Bij de mannen staat Lindsay De Vylder als titelverdediger aan de start. De hoogstgeplaatste Belg op de UCI-ranking neemt het op tegen onder meer Ghys en De Ketele. Bij de vrouwen pakte Kopecky in 2018 de titel.

Tussen zaterdag 21 en zondag 29 december worden de overige titels verdeeld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.