Moreno Hofland: “Het was een lastig jaar”
foto: Marcel Koch
dinsdag 11 oktober 2016 om 19:19

Moreno Hofland: “Het was een lastig jaar”

Moreno Hofland heeft het wielerseizoen met een goed gevoel weten af te sluiten. De sprinter wist in zijn laatste wedstrijd voor LottoNL-Jumbo het podium te behalen. In de Sluitingsprijs Putte-Kapellen finishte Hofland als derde. “Ik voelde me vandaag goed, maar Roy Jans was gewoon sterker”, zei Hofland voor de camera van WielerFlits.

De Brabander kende een lastig seizoen zonder overwinningen. “Ik ben best een beetje blij dat het jaar erop zit. Dit was de laatste koers voor LottoNL-Jumbo en dat maakt het een beetje dubbel”, bekent hij. “Ik heb toch vier jaar met plezier voor deze ploeg gereden. Maar ik kijk nu vooral uit naar de volgende stap, bij Lotto Soudal.”

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
11 oktober 2016 19:27
Dat was het zeker. Het beeld van Hofland waar we het seizoen mee eindigen is heel anders dan waar we mee begonnen. Hopelijk is hij volgend jaar weer 'terug'.
11 oktober 2016 19:41
Na zo'n jaar is het altijd goed iets nieuws te zoeken, maar hij zal ook daar ervaren dat hij tekort komt voor de echte top. Ik wens hem oprecht het allerbeste
11 oktober 2016 20:03
Tsja, na vorig jaar waren de verwachtingen ook wel wat hoger, en eigenlijk heeft hij het niet slecht gedaan als je o.a. naar de Giro kijkt. Jammer genoeg kwam het er gewoon net niet uit in de vorm van overwinningen. Ik hoop hem weer met wat meer gif terug te zien bij LS.
11 oktober 2016 20:05
Een heel slecht jaar*
11 oktober 2016 20:37
Het is dan ook geen sprinter, maar een snelle vent voor lastige aankomsten diashows hier
11 oktober 2016 20:39
Ik hoop ook dat het volgend jaar weer beter gaat! Leuke renner maar heeft inderdaad een lastig jaar achter de rug. Groenewegen die hem voorbij gaat in de rangorde. Dat zal toch pijnlijk zijn. Ik verwacht zeker weer een paar overwinningen van hem volgend jaar.
11 oktober 2016 21:03
Hofland is volgens mij intrinsiek niet veel trager dan Groenewegen. Hij heeft alleen wellicht wat minder lef om zich naar voren te vechten, want de LottoNL-sprinttrein laat het natuurlijk nog wel eens afweten.
11 oktober 2016 21:23
Quote:
Hofland is volgens mij intrinsiek niet veel trager dan Groenewegen.

Waar wil je dit op baseren? Volgens mij heeft Hofland een duidelijk specialisme: oplopende sprints na een niet al te zware koers. Nooit heeft hij te boek gestaan als een groot talent voor de pure sprints. Hij heeft zich in de loop van de jaren dan misschien wel redelijk ontwikkeld in de vlakke sprints, maar is daarbij toch nog nooit in de buurt geweest van de sprints die Groenewegen dit seizoen heeft neergezet? Dat is onmogelijk alleen aan een gebrek aan lef en ondersteuning te wijten.
11 oktober 2016 22:11
Als ik het me goed herinner, heeft Hofland een keer op TV verteld dat zijn tests in de buurt kwamen van waarden van Greipel en Kittel. Dus als dat verstaan wordt onder 'intrinsiek', dan zouden Groenewegen en Hofland misschien best vergelijkbaar kunnen zijn.

Wat er in de praktijk uitkomt is iig geenszins vergelijkbaar. Tja, wat is 'intrinsiek' dan nog waard. Dat zit 'm dan inderdaad in het positioneren en vooral in het positie behouden.

Maar wat heeft de trein daarmee te maken? Het is immers vaak genoeg voorgekomen dat Hofland prima werd gepiloteerd of afgezet, maar het zelf verknoeide door de benen stil te houden waar anderen doortrappen.
11 oktober 2016 23:03
Begin 2014 heeft hij een aantal veelbelovende resultaten behaald, het leek even een grote meneer te gaan worden. Als hij dat niveau weer weet terug te pakken kan hij zo weer meedoen om de knikkers hoor. Wisseling van ploeg is een slimme zet.
11 oktober 2016 23:24
Wat was die slecht zeg, dit seizoen. Met als dieptepunt die laatste rit in Denemarken. Hopelijk kan hij volgend jaar in de wat kleinere koersen z'n vertrouwen weer bijspijkeren.
11 oktober 2016 23:38
Die is eerder achteruit gegaan dan vooruit ten opzichte van vorig seizoen. Hopelijk bloeit hij op bij Lotto Soudal.
12 oktober 2016 08:34
Hofland heeft een zeer slecht jaar gereden, of eigenlijk op zijn niveau gereden? Ik denk het laatste, het is geen topper en zijn zege in PN heeft het beeld over zijn potentie er niet makkelijker op gemaakt! Ik wens hem alle goeds toe bij LS.
12 oktober 2016 09:20
Hofland kreeg ooit veel complimenten hier, maar sinds het bekend is dat hij voor de Belgische Lotto gaat koersen, zijn de kritieken van de TLJ-volgers hier een stuk forser. Verbaast me niet hoor, maar het valt wel weer op.
12 oktober 2016 09:41
Hofland zal volgend jaar toch vooral moeten werken voor Greipel in de koersen die ertoe doen en soms zal hij zijn eigen kans mogen gaan. Mooi dat hij bij een WT ploeg kan blijven maar wel een andere positie dan begin dit jaar bij TLJ. Wel logisch gezien zijn prestaties.
12 oktober 2016 10:21
@sooike
Volgens mij waren de reacties al niet bepaald positief voor hij naar Lotto-Soudal zou gaan, maar dat zal jou niet zijn opgevallen omdat dit natuurlijk niet helemaal in je straatje past.

@vlek
Dit jaar heb ik hem niet zo gevolgd, amper in beeld gezien eigenlijk, maar ik kan me wel sprints herinneren uit o.a. Beijing waar hij echt snel kwam opzetten. Een beetje zoals Groenewegen dat ook vaak moet doen. Ik denk dat beiden de pure snelheid missen van een Kittel, maar in het veld daarachter zijn ze aan elkaar gewaagd. Nogmaals, op pure snelheid, Groenewegen heeft meer lef.
12 oktober 2016 10:31
Dat slechte jaar is maar door welke bril je het bekijkt volgens mij: ja er werd meer van hem verwacht, hijzelf duidelijk ook maar hij was toch heel regelmatig in de top 10 te vinden van de uitslagen en zal zo toch een hoop puntjes gescoord hebben: voor een beginnende sprinter was het juist weer erg goed geweest.
Het is idd gewoon geen pure sprinter gebleken, en zo'n jaar is denk ik nodig om dat uit te wijzen. Nu dat duidelijk is is het tijd om het over een andere boeg te gooien en de kwaliteiten te benutten waar ze uitkomen: in dienst van een sprinter en mikken op de kansen waarvan je weet dat je ze aankan.
Dat had bij Lotto-nl ook gekunt in dienst van Groenewegen, maar een nieuwe omgeving is ook inspiratie!
12 oktober 2016 11:03
@Sooike: ik begin zo langzamerhand toch echt geïnteresseerd te raken in de reden dat je zo anti TLJ bent. En dit bedoel ik niet negatief of sarcastisch ofzo. Gewoon oprechte interesse. Waarom ben je anti TLJ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.