Moscon slaat terug met zege in Coppa Agostoni
foto: Sirotti
zaterdag 15 september 2018 om 16:36

Moscon slaat terug met zege in Coppa Agostoni

Gianni Moscon heeft bij zijn rentree in koers met de benen gesproken door direct te winnen. De Italiaan was na bijna tweehonderd kilometer koers de beste in de Coppa Agostoni voor Rein Taaramäe en Enrico Gasparotto. De Sky-coureur was in de laatste vijftig ten aanval getrokken; de achtervolgende groep zou hem aan de finish pas weer terug zien.

Met coureurs als Romain Bardet, Damiano Caruso en Moscon aan de start kon de organisatie van de Coppa Agostoni een sterk deelnemersveld te presenteren. Vooral de aanwezigheid van Moscon was opvallend; de Italiaan maakte zijn rentree na een schorsing die hij te danken had aan het maken van een slaande beweging in de Tour de France.

Acht coureurs in de kopgroep
Acht renners trokken al vroeg op de dag ten aanval. Davide Orrico, Dimitri Bussard, Angel Madrazo, Anthony Delaplace, Evgeny Kobernyak, Omar Goldstein, Davide Gaburro en Marco Bernardinetti hadden er zin in en reden een voorsprong van meer dan zeven minuten bij elkaar.

Madrazo verweert zich kranig, krijgt gezelschap
Madrazo bleef van hen het laatste over. Toen de koers op vijftig kilometer van de meet explodeerde, werd de Spanjaard vergezeld door twee aanvallers; Moscon en Caruso. Met zijn drieën bouwden ze de voorsprong op een achtervolgend groepje met Bardet langzaam op.

Taaramäe en Moscon duelleren om de zege
In de laatste dertig kilometer naderde de achtervolgende groep echter met rasse schreden. Eén renner wist de oversteek te maken. Die coureur was niet de Fransman, maar een Est. Rein Taaramäe sloot aan bij de drie koplopers. Lang bleven de vier niet samen. Caruso en Madrazo konden het verschroeiende tempo van Taaramäe en Moscon niet volgen en moesten zich terug laten zakken naar de achtervolgende groep.

In de finishstraat mochten de Est en de Italiaan uitmaken wie de Coppa Agostoni op zijn palmares bij mocht schrijven. Moscon liet aan Taaramäe duidelijk zien wie de baas was door de coureur van Direct Energie op fietslengtes te sprinten. Daarmee reageerde de Italiaan op de best mogelijke manier na zijn schorsing; met de benen.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
15 september 2018 16:42
Haha. Slaat terug.
15 september 2018 16:43
Lekker Gianni!!
15 september 2018 16:55
Wat een klasbak!
15 september 2018 17:19
Goede kop haha
15 september 2018 18:09
Nu ben ik overtuigd: hij heeft nooit niks gedaan en het was niet zijn schuld.
    15 september 2018 18:44
    Inderdaad, nooit niks.
15 september 2018 18:23
Quote:
Daarmee reageerde de Italiaan op de best mogelijke manier na zijn schorsing; met de benen.


De best mogelijke manier? Qué? Ga je mond spoelen.
15 september 2018 18:49
Je kan ook sorry zeggen. Maar fietsen kan ie wel!
15 september 2018 18:57
Psychopaat
15 september 2018 22:27
Foutje in het verslag. Hij had al gereageerd nl op zn terugkeer en schorsing via een enigszins onbeschaamd interview.
16 september 2018 01:41
Wat een intens slecht verslag dit. Meneer heeft zelf de wedstrijd niet gezien mag ik hopen, dan is er iig nog een excuus.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.