Moscon zoekt naar antwoord voor slecht voorjaar
foto: Sirotti
donderdag 12 april 2018 om 18:13

Moscon zoekt naar antwoord voor slecht voorjaar

Gianni Moscon leverde dit klassieke voorjaar niet de prestaties die hij had willen leveren. Vooral in de Ronde van Vlaanderen (21ste) en Parijs-Roubaix (41ste) kwam de 23-jarige Italiaan van Sky nauwelijks in het stuk voor. Hij besloot eerder deze week daarom ook de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik te laten voor wat ze zijn.

Volgens het grote talent ligt een gebroken handwortelbeentje van november 2017 ten grondslag aan zijn teleurstellende optreden. “Eerlijk gezegd heb ik nooit goede benen gehad en in de noordelijke klassiekers voelde ik me ook niet bij de beste renners”, doet hij zijn verhaal in Ultimo Chilometro. “Door de breuk heb ik een deel van de voorbereiding gemist, waardoor ik – denk ik – niet in de beste conditie aan de klassiekers kon beginnen.”

Moscon begon zijn training door de breuk in zijn hand op 10 december van het vorige jaar. “Ik heb een enorme inhaalslag moeten maken om de verloren tijd in te halen, met zeer intensieve trainingen. In januari was ik daardoor al heel goed, getuige ook mijn tweede plek in de Trofeo Serra de Tramuntana. Ik had toen al het vermoeden dat ik die vorm niet lang kon vasthouden. In de E3 Harelbeke voelde ik me prima. Maar tijdens De Ronde en Roubaix wílde ik wel volgen, maar konden mijn benen dat simpelweg niet.”

De Italiaan neemt nu eventjes gas terug, om vervolgens op te bouwen naar de tweede seizoenshelft. Daarin maakt Moscon mogelijk zijn debuut in de Tour de France.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
13 april 2018 10:47
@ebl
Het is af te raden voor andere mensen te praten, zeker als het gaat om mate van racisme. Ten aanzien van de gedragingen van Moscon is het veelzeggend dat in een peloton van 400+ man hij een van de weinigen is die hiervan beschuldigd wordt. Daarnaast geldt weldegelijk dat we onze 'helden' tegen een strengere meetlat mogen leggen.

Op het persoonlijke vlak zou ik je willen adviseren om mensen NIET uit te schelden op grond van uiterlijke kenmerken.

Edit: NIET vergeten :(
13 april 2018 10:48
Naast het racisme-incident en het Reichenbach-incident is er natuurlijk nog de diskwalificatie bij het WK voor aan de wagen hangen. Dat had behoorlijke invloed op de koers en is een signaal dat hij het met de regels ook al niet zo nauw neemt. Over zijn karakter zijn de geluiden vanuit het peloton ook eensgezind, renners zien 'm niet graag vanwege zijn arrogantie.
Dit soort mannen is het peloton beter kwijt dan rijk.
13 april 2018 12:32
Zaak Froome werkt ook bij hem door te veel
Negatief denken werkt door in je prestaties.
En de grote rondes komen eraan .wie waar
En.met wie mag ik gaan rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.