Moser soleert naar winst in Trofeo Laigueglia

Moser soleert naar winst in Trofeo Laigueglia

foto: Sirotti (archief)

zondag 11 februari 2018 om 16:18

Moreno Moser heeft de Trofeo Laigueglia op zijn naam geschreven. In het shirt van de Italiaanse selectie kwam hij na een wedstrijd van 203,7 kilometer solo als eerste over de finish. In de achtervolgende groep sprintten Paolo Totò (Sangemini-MG.Kvis) en Matteo Busato (Willier Triestina-Selle Italia) naar respectievelijk de tweede en derde plek.

Vroeg in de wedstrijd kregen drie renners goedkeuring van het peloton om ten aanval te trekken. Francesco Bettini (d’Amico-Utensilnord), Julien El Fares (Delko-Marseille Provence-KTM) en Audun Brekke Fløtten (Virtu) kozen het hazenpad. De vluchters mochten het grootste deel van de dag op de kop van de wedstrijd rijden. De voorsprong van de drie leiders zou tot maximaal negen minuten groeien.

Breuk in het peloton
In het peloton namen AG2R La Mondiale en Androni-Sidermec-Bottecchia het heft in hun handen, wat de kopgroep na meer dan honderd kilometer koers niet in de koude kleren ging zitten. Bettini werd het eerste slachtoffer van het beulswerk van de twee ploegen. Na ongeveer honderdveertig kilometer werd het tempo ook Fløtten te veel. Op het lokale circuit in en rondom Laigueglia brak het peloton in tweeën. Elf coureurs reden vervolgens van het peloton weg. De twee ploegen die het peloton aanvoerden, waren hier duidelijk in de meerderheid.

Clément Chevrier, Silvan Dillier, Hubert Dupont, Quentin Jaregui and Mickaël Chérel (AG2R La Mondiale), Mattia Cattaneo, Marco Frapporti, Francesco Gavazzi, Fausto Masnada (Androni-Sidermec), Simone Andreetta (Bardiani-CSF) en Moser (Italiaanse selectie) liepen bijna een minuut uit op het peloton. Dillier trok alleen ten aanval en werkte één van de vier lokale ronden solo af.

Moser soleert naar winst
In de achtergrond waren nog eens twaalf renners aangesloten bij de vluchtgroep, waardoor 22 renners om de winst leken te gaan strijden. Niet lang nadat Dillier werd ingelopen door de achtervolgers trok Moser tijdens de beklimming van de Colla Micheri ten aanval. Op de top van de beklimming had hij al 21 seconden voorsprong op de ondertussen weer flink uitgedunde groep achtervolgers. De overwinning kwam niet meer in gevaar. Zo soleerde de 27-jarige Italiaan zes jaar na dato naar zijn tweede overwinning in de Italiaanse seizoensopener.

Dit artikel delen:

8 Reacties

WernerFranke 11 februari 2018 om 16:28

Eindelijk nog eens een dikke vis voor hem.

0
wilier 11 februari 2018 om 16:28

Tweede plek voor Toto. Wie had dat voorspeld?

0
Jaap Eden 11 februari 2018 om 16:36

LOL

0
hofsje 11 februari 2018 om 16:49

ik had er geen geld op gezet bij de Toto gezet @wilier
knap dat hij eigenlijk steeds verder weg aan het rijden was van de andere ipv dat de achtervolgers dichterbij kwamen

0
marehoek 11 februari 2018 om 16:59

Waar komt die vandaan?

0
ChefSpijker 11 februari 2018 om 17:10

Was laatst in de ploegentijdrit in Valencia (waar Astana wel vol ging) een van de beteren bij Astana. Toen kon je al merken dat ie aan de beterende hand was. Benieuwd wat ie in Strade kan laten zien.

0
Polleke 11 februari 2018 om 17:59

Bij Astana zullen ze groen lachen…

0
Jans Koerts 11 februari 2018 om 18:15

Mooie renner die de benen weer eens laat spreken!!

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone