Motard die Eekhoff volgde, doet getuigenis: “So what”

zaterdag 28 september 2019 om 10:58
Motard die Eekhoff volgde, doet getuigenis: “So what”

foto: Cor Vos

Motard Marnik Vansevenant heeft het opgenomen voor Nils Eekhoff. De Belg volgde de renner vanaf de eerste rij, toen die terugkeerde naar het peloton na een valpartij. De jury rekende het hem zwaar aan dat hij dat achter de volgauto deed. “So what”, reageerde Vansevenant.

Marnik Vansevenant, motard van de VRT, volgde Nils Eekhoff toen die na een val terugreed naar de staart van het peloton. Een achtervolging die de jury de Nederlander na de wedstrijd duur zou aanrekenen. In een statement op zijn social media geeft de Belg zijn visie. “De beelden kwamen van onze moto, ik reed met de cameraman achterop”, schrijft Vansevenant, die zelf ook heeft gekoerst en begin jaren tachtig Belgisch kampioen bij de nieuwelingen was.

“Ik maak al 41 jaar deel uit van het wielerpeloton”, gaat hij verder. “De duizenden renners die na pech of een val terecht op mensenkracht terugkeren tot de plaats waar ze zaten voor hun voorval, wil ik geen eten geven. Ik was gisteren geen twintig meter uit de buurt van die jongen tijdens zijn achtervolging. Een kleine bidon-collé (een plakbidon, red) en gebruikmaken van de ploegwagen als haas is datgene wat hij deed om na kilometers achtervolgen terug te keren in het peloton.”

“So what!”, vraagt hij zich hardop af. “Hij werd bij de favorieten gerekend en de regisseur besliste terecht dat we bij hem bleven om zijn terugkeer in beeld te brengen. En dan dit. Wat zal dit geven als we met onze camera de komende dagen verschijnen en er zondag iets met een topfavoriet gebeurt? Willen we als supporter niet weten hoe hij gekwetst is of niet en hoe hij terugvecht om zijn plaats te heroveren? Je hebt gevochten als een leeuw, Nils. Proficiat champ”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.