Motoragent aangereden in ZLM Tour
foto: Cor Vos
zaterdag 22 juni 2019 om 18:23

Motoragent aangereden in ZLM Tour

Een opmerkelijke ontknoping van de derde etappe in de ZLM Tour. De finale van de rit naar Landgraaf werd ontsierd door chaos en onveilige situaties op de lokale omloop, met als dieptepunt een aanrijding tussen een motoragent en een auto die op het parcours reed.

“Het gebeurde vlak voor ons”, zegt koersdirecteur Jean-Paul van Poppel achteraf in een verklaring. “Een auto op het parcours maakte aanstalten om vaart te minderen. Op het moment dat de politie-agent wilde passeren, draaide die auto een privé-terrein op. De politie-agent kon geen kant meer op. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis met vermoedelijk iets aan zijn hand.”

Na een rit door het Limburgse heuvellandschap zou de rit na twee lokale rondes voor het gemeentehuis in Landgraaf finishen. “Halverwege de eerste lokale ronde heeft de jury besloten op aanraden van de politie, die concludeerde dat het parcours onvoldoende beveiligd was, om af te sprinten. Zij hebben ervoor gezorgd dat alle renners in de eerste en tweede groep wisten dat het afsprinten was.”

“We zijn nu aan het uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. De drukte heeft ons verrast. Het is zaterdagmiddag, het kan ook net het moment zijn geweest waarop iedereen naar huis wilde rijden. Het was hectisch, wij zaten er middenin.”

De rit werd uiteindelijk gewonnen door Amund Grøndahl Jansen, Mike Teunissen behoudt de leiding in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.