Mountainbiker Wout Alleman moet op zoek naar nieuwe ploeg
foto: Cor Vos (archief)
zondag 7 juni 2020 om 12:39

Mountainbiker Wout Alleman moet op zoek naar nieuwe ploeg

Wout Alleman moet op zoek naar een nieuwe werkgever voor de rest van het seizoen. De 24-jarige mountainbiker had nog een contract bij het Elios Factory Team, maar het management liet weten dat er geen plek meer is voor de West-Vlaming.

De reden voor het plotselinge vertrek: de ploeg kampt door de coronacrisis met grote financiële problemen. “We kregen eerder dit seizoen al te horen dat we niet naar de wedstrijden op Lanzarote en in Griekenland konden afreizen omdat het materiaal nog niet geleverd was”, zo vertelt Alleman.

Eerder verlieten andere renners ook al de ploeg vanwege miscommunicatie en het te laat aanleveren van materiaal. Alleman hoopt in extremis nog een nieuwe werkgever te vinden. “Ik zou al een gelukkige renner zijn als ik een ploeg kan vinden die mij kan ondersteunen met materiaal.” De mountainbiker kijkt ook naar mogelijke privésponsors.

Alleman – die afgelopen winter werd geopereerd aan zijn liesslagader – is niet van plan om het bijltje erbij neer te gooien. “Ik wil zeker nog bewijzen dat ik kan wedijveren met de wereldtop. Ik heb al aan stoppen gedacht, maar ik koers nog te graag”, zo vertelt de beloftevolle renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.