Movistar bevestigt komst van Colombiaanse klimtalenten
Juan Diego Alba - foto: IsolaPress
dinsdag 20 augustus 2019 om 15:21

Movistar bevestigt komst van Colombiaanse klimtalenten

De Colombiaanse klimmers Einer Rubio (21) en Juan Diego Alba (21) rijden volgend jaar in het tenue van Movistar, zo heeft de Spaanse WorldTour-ploeg gecommuniceerd. Rubio liet onlangs al weten naar Movistar te trekken, maar de transfer van Alba was nog niet bekend. Beide renners tekenen een contract voor twee seizoenen.

Rubio en Alba kennen elkaar maar al te goed, aangezien beide renners actief waren én uitblonken in de Giro d’Italia U23. Rubio werd tweede in het eindklassement, achter zijn superieure landgenoot Andres Camilo Ardila. Bovendien won hij de slotetappe met aankomst op de Passo Fedaia. Alba eindigde dan weer als derde in de beloftenkoers, mede dankzij zijn ritzege in Aprica.

De Colombianen zijn nu bezig aan de Tour de l’Avenir, maar topfavoriet Rubio heeft inmiddels opgegeven. Voor hun toekomstige werkgever Movistar is het alweer de zevende én achtste aanwinst, na het eerdere binnenhalen van Enric Mas, Inigo Elosegui, Dario Cataldo, Davide Villella, Gabriel Cullaigh en Johan Jacobs. Daartegenover staat wel het vertrek van kopmannen Nairo Quintana en Mikel Landa.


Overzicht: Wielertransfers 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.